Nogomet

Sevilla i Chelsea iščupali pobjede i prolazak u nadoknadi, Rakitić rano zabio

Matej Kačan • utorak, 24.11.2020.
Sevilla i Chelsea iščupali pobjede i prolazak u nadoknadi, Rakitić rano zabio

U ranijim terminima Lige prvaka, riješeno je četvrto kolo skupine E. Sevilla i Chelsea upisali su kasne pobjede protiv Krasnodara i Rennesa te su osigurali plasman u nokaut fazu...

Stvari u skupini E Lige prvaka su riješene. Chelsea i Sevilla su u prvom kolu podijelili bodova, a nakon toga su upisali po tri pobjede i sad su na deset bodova, dok su se Krasnodaru i Rennesu poklopile stvari da su također upisali remi u prvom kolu.

Tako su Chelsea i Sevilla na 10 bodova i idu dalje te će međusobno odlučivati o prvom mjestu, dok će Krasnodar i Rennes međusobno odlučivati o putniku u Europsku ligu. No, večeras je sve moglo biti mnogo drugačije jer su do nadoknade domaćini imali po bod.

Krasnodar je pošteno namučio Sevillu koja je krenula jako dobro vrlo rano. Nakon ubačaja s desne strane u četvrtoj minuti je obrana odbila glavom, ali samo do Ivana Rakitića koji je s 18 metara sjajno potegnuo iz voleja u donji kut tik uz stativu za 1:0.

Mogla je Sevilla do 2:0, ali je propustila nekoliko prilika i nije dobila kazneni udarac u 33. nakon provjere VAR-a, a u drugo poluvrijeme je Krasnodar krenuo dosta konkretnije. Nagrada stiže u 56. kad je Maciel Wanderson pucao, a lopta se od bloka obrane odbila u mrežu za 1:1.

Ipak, Sevilla je do pobjede i prolaska stigla u petoj minuti nadoknade kad je Munir El Haddadi pucao s desne strane, ali u blok. No, lopta mu se odbila natrag u noge pa je iz popravnog pokušaja pogodio suprotni kut za veliko slavlje.

Rakitić je odigrao 60 minuta kod Seville, a u Francuskoj je Mateo Kovačić dobio 76 minuta na terenu u utakmici koja se odvila slično. I ovdje je favorit prvi poveo, domaćin izjednačio, a gost u nadoknadi stigao do pobjede.

Poveo je Chelsea u 22. minuti kad je Mason Mount ukrao loptu na svojih 30 metara te je poslao fantastičnu dugu loptu do Hudson-Odoija koji je izbio sam na golmana i mirno poentirao. Ostalo je 1:0 sve do 85. minute kad je Rennes izjednačio i, činilo se, došao do boda.

Bourigeaud je izveo korner, a Guirassy je glavom pogodio pod gredu za 1:1 pet minuta do kraja i izgledalo je kao da Englezi neće imati previše vremena za novi gol. No, u prvoj minuti nadoknade je prošla dobra kontra, zapucao je Timo Werner, ali tek u golmana.

Srećom po Chelsea, na odbijancu je bio Olivier Giroud i njegova glava pa Francuz posprema visoko pod gredu i Chelseaju donosi prolazak skupine, a sebi novi argument u molbi za više minuta uslijed sve glasnijih nagađanja o odlasku iz kluba.

Liga prvaka, skupina E, 4. kolo:
Krasnodar - Sevilla 1:2
Rennes - Chelsea 1:2

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Rennes1:2Chelsea
Krasnodar1:2Sevilla
1Chelsea 614:2+1214
2Sevilla 69:8+113
3Krasnodar 66:11-55
4Rennes 63:11-81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!