Europska liga, skupina F, 4. kolo, 26.11.2020, 21:00 h, San Paulo
Suci: Halis Özkahya, Kemal Yilmaz, Çem Satman (Turska)
Napoli
Napoli
Matteo Politano 41'
Hirving Lozano 75'
2:0(1:0) Rijeka
Rijeka

Oslabljeni Riječani pružali otpor, Napoli ipak prejak

Jan Šneler • četvrtak, 26.11.2020.
Oslabljeni Riječani pružali otpor, Napoli ipak prejak

Rijeka nije uspjela iznenaditi na gostovanju u Napulju. Domaćin je odnio pobjedu 2:0 i tako ostavio Rijeku na dnu ljestvice bez osvojenih bodova...

Napoli
Napoli
Rijeka
1
Alex Meret
22
Giovanni Di Lorenzo
19
Nikola Maksimović
26
Kalidou Koulibaly
31
Faouzi Ghoulam
4
Diego Demme
(do 69')
5
Tiemoue Bakayoko
21
Matteo Politano
(do 64')
20
Piotr Zielinski
(do 64')
7
Elif Elmas
(do 69')
37
Andrea Petagna
(do 81')
Pričuvni igrači
11
Hirving Lozano
64'
24
Lorenzo Insigne
64'
88
Stanislav Lobotka
69'
24
Dries Mertens
69'
8
Fabian Ruiz
81'
Trener
Gennaro Gattuso
7
(do 78')
Pričuvni igrači
 
Trener
Simon Rožman

Susret protiv Napolija u Napulju uvijek je neugodan i zahtjevan, a pogotovo kada su okolnosti bile takve da se igralo dan nakon smrti legendarnog Diega Maradone. Napoli je upisao treću pobjedu u natjecanju u čast svog velikana, a Rijeka premda poražena, nije odigrala loše.

Početak susreta prošao je prilično mirno, Riječani su dobro stajali na terenu premda su domaći imali kontrolu nad loptom. U nekoliko navrata Rijeka je i zaprijetila Napoliju i pokazala da se ne misli isključivo braniti.

Ipak, sredinom prvog dijela, Napoli je žestoko pritisnuo i Rijeku je u igri održavao isključivo vratar Ivan Nevistić. U 27. minuti Nevistić odlično brani udarac Andreje Petagne, a nekoliko minuta kasnije spašava zicera Giovanniju Di Lorenzu.

Nije niti vratar Rijeke mogao sve zaustaviti, a nažalost vodeći pogodak Napoli je postigao na samom kraju prvog dijela. Lopta je ubačena u peterac, prošla je sve i došla na drugu vratnicu gdje je u padu Armando Anastasio ispred Mattea Politana ubacio loptu u vlastitu mrežu.

Iako su primili nesretni pogodak Riječani su mogli brzo izjednačiti. U dva navrata Alex Meret odlično je obranio opasne pokušaje Stjepana Lončara. U nastavku susreta, Rijeka se uglavnom dobro držala u obrambenom dijelu, ali kao da je ponestalo snage za iskorak u napadu.

Vrlo malo su izlazili Riječani prema naprijed, Napoli je u potpunosti preuzeo kontrolu i čekao drugi pogodak za potvrdu pobjede. Dogodilo se to u 75. minuti kada je nakon sjajne asistencije, Hirving Lozano matirao nemoćnog Nevistića.

Mogli su domaći još povećati prednost, ali vratar Rijeke ponovno se pokazao kao najboljim pojedincem u hrvatskom sastavu te je uspio otkloniti sve pokušaje domaćih.

Nakon četiri odigrana kola Rijeka nažalost još uvijek nema bodova na svom kontu, a samim time nije niti popravila svoj koeficijent ili barem malo napunila blagajnu. Ostale su još dvije šanse, od čega jedna na Rujevici protiv AZ Alkmaara u posljednjem kolu i vjerujemo kako Riječani ipak neće ovosezonsku Europsku ligu zaključiti bez osvojenog boda.

RTLplay donosi biografsku dramu o nogometnom geniju Diegu Maradoni.

Europska liga, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Napoli2:0Rijeka
AZ Alkmaar0:0Real Sociedad
1Napoli 67:4+311
2Real Sociedad 65:4+19
3AZ Alkmaar 67:5+28
4Rijeka 66:12-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!