Nogomet

Kramarić potvrdio prolaz Hoffenheima, Jedvaj asistirao pa početnički pogriješio

Branimir Korać • petak, 27.11.2020.
Kramarić potvrdio prolaz Hoffenheima, Jedvaj asistirao pa početnički pogriješio

Odigran je još niz utakmica u Europskoj ligi u kojima su nastupili hrvatski igrači. Jedini među strijelce upisao se Andrej Kramarić...

Lekin Antwerp napravio je velik korak prema prolazu u sljedeću rundu natjecanja. U gostima je bio bolji od LASK-a s 2:0 i tako stigao do boljeg omjera u ogledima s Austrijancima dok ima već tri boda više.

Pomogao je crveni karton Traunera u 50. minuti nakon čega su gosti s igračem više postigli dva gola. Strijelci su bili Refaelov i Gerkens. Petar Filipović kod domaćina igrao je do 73. minute.

Hoffenheim je osigurao prolaz u sljedeću rundu natjecanja gostujućom pobjedom 2:0 protiv Libereca. Četvrta pobjeda njemačkog predstavnika koji ostaje na sjajnoj gol razlici 13:1.

Goste je u vodstvo doveo Baumgartner u 77. minuti, a točku na i stavio je Andrej Kramarić iz kaznenog udarca u 89. minuti. Kramarić nije krenuo od prve minute već je ušao u igru u 61.

Lille i Milan remizirali su 1:1 čime je Lille ostao na vrhu ljestvice s bodom ispred Milana. Pobjedu je upisala i Sparta pa se tako nastavlja troboj ovih momčadi za prolaz dalje dok je Celtic otpao.

Gosti su doputovali bez Ibrahimovića, a poveli su u 46. minuti kada je pobjegao domaćoj obrani Ante Rebić i lijepo asistirao Samuu Castilleju koji zabija za vodstvo. U nastavku susreta domaćin je izjednačio preko Bambe.

Tin Jedvaj neće po dobrom pamtiti dvoboj protiv Hapoela Beer Sheve. Bayer je slavio s 4:1, on je i asistirao kod prvog gola kada je dobro pucao glavom, a Schick samo tijelom malo skrenuo loptu u gol, međutim početnički je kiksao kod pogotka gostiju. Paralelno s golom na 18 metara dodavao je loptu, Shviro je presjekao to dodavanje i zabio u prazan gol. Hrvatski reprezentativac odtradio je cijelu utakmicu.

Mateo Barać odigrao je cijelu utakmicu u pobjedi Rapida u gostima kod Dundalka. Rutinski posao za goste koji su slavili s 3:1.

PAOK je u gostima poražen kod PSV-a s 3:2, a Antonio Mirko Čolak i dalje čeka na pogodak iz igre za Grke. U svim natjecanjima postigao je ukupno jedan pogodak i to iz kaznenog udarca u prvenstvu. Ovdje je krenuo od prve minute, igrao do 68., no nije bio među strijelcima. Grci su poveli 2:0, međutim PSV je ipak okrenuo.

Europska liga, četvrto kolo:
Gent - Crvena zvezda 0:2
LASK - Antwerp 0:2
Liberec - Hoffenheim 0:2
Lille - Milan 1:1
Maccabi Tel Aviv - Villarreal 1:1
Molde - Arsenal 0:3
Qarabag - Sivasspor 2:3
Sparta Prag - Celtic 4:1
AZ Alkmaar - Real Sociedad 0:0
Bayer Leverkusen - Hapoel Beer Sheva 4:1
Dundalk - Rapid Beč 1:3
Granada - Omonia 3:1
Nice - Slavia Prag 1:3
PSV - PAOK 3:2
Tottenham - Ludogorec 4:0

Europska liga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Molde0:3Arsenal
Dundalk1:3Rapid Beč
1Arsenal 620:5+1518
2Molde 69:11-210
3Rapid Beč 611:13-27
4Dundalk 68:19-110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!