Nogomet

Leicester osigurao prolaz u sljedeću fazu Europske lige, težak poraz Livajinog AEK-a

Branimir Korać • petak, 27.11.2020.
Leicester osigurao prolaz u sljedeću fazu Europske lige, težak poraz Livajinog AEK-a

Nogometaši Leicestera remijem kod Brage izborili su prolaz u nokaut fazu. Situaciju si je dodatno zakomplicirao AEK porazom od Zorje...

Braga - Leicester 3:3

Odličnu utakmicu odigrali su Braga i Leicester, a remi u Portugalu Englezima je donio prolaz u sljedeću rundu natjecanja. Tri puta domaćin je vodio, ali sva tri puta Leicester je poravnavao.

Već u prvih deset minuta pala su dva pogotka. Prvo je Ali Elmusrati zabio za 1:0 u četvrtoj minuti da bi u devetoj Harvey Barnes poravnao na 1:1. Na odmor se ipak otišlo s vodstvom Brage zahvaljujući pogotku Paulinha.

U nastavku susreta Leicester je tražio poravnanje i do njega je došao u 79. minuti golom mladog Lukea Thomasa. Prava drama uslijedila je u sudačkoj nadoknadi. U 91. minuti Fransergio je donio vodstvo domaćinu međutim u 95. minuti Jamie Vardy donosi bod Leicesteru.

AEK - Zorja 0:3

Zorja je uzela prve bodove gostujućom pobjedom 3:0 kod AEK-a. Domaćin je bio bolji protivnik do trenutka kada je ostao s igračem manje.

U 49. minuti Jevgenij Šahov zaradio je drugi žuti karton i tu su krenuli problemi za AEK. Nakon toga Zorja se diže i postiže tri gola.

U 61. minuti Zorja dolazi do vodstva pogotkom Gromova, a novi šok za Grke uslijedio je u 76. minuti kada Kabaev podiže na 2:0. Tu je AEK potpuno pao i Jurčenko iz kaznenog udarca postavlja konačnih 3:0.

Marko Livaja kod domaćina je odradio cijelu utakmicu, a u ranoj fazi utakmice pogodio je vratnicu.

RTLplay donosi biografsku dramu o nogometnom geniju Diegu Maradoni.

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Braga3:3Leicester City
AEK Atena0:3Zorja
1Leicester City 614:5+913
2Braga 614:11+313
3Zorja 67:11-46
4AEK Atena 67:15-83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!