Nogomet

Čerčesov: 'Poželjnije je igrati s Hrvatskom nego s Njemačkom'

Branimir Korać • utorak, 08.12.2020.
Čerčesov: 'Poželjnije je igrati s Hrvatskom nego s Njemačkom'
Foto: Pixsell

Rusi su zadovoljni ishodom ždrijeba u kojem su dobili Hrvatsku, Slovačku, Sloveniju, Cipar i Maltu u kvalifikacijsku skupinu...

Rusija će biti protivnik Hrvatskoj u skupini kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Izbornik Stanislav Čerčesov vodio je Rusiju i na Svjetskom prvenstvu kada ju je Hrvatska eliminirala u četvrtfinalu, ali nema nipšta protiv susresti se s njom opet.

"Mi ćemo mirno analizirati sve momčadi koje smo dobili jer ćemo morati sa svakom igrati. Iskustvo nalaže da u pravi dan i sat trebate biti spremni za igru. Što se tiče ždrijeba, poželjnije je igrati s Hrvatskom nego s Njemačkom iz prvog pota, no postoji sudbina od koje nećemo pobjeći", ističe Čerčesov.

Skupinu je prokomentirao i Fabio Capello koji smatra da je Rusija dobro prošla.

"Ovo je dobra skupina za Rusiju. Sada je Rusija dobra momčad bez obzira što posljednji nastupi nisu bili toliko uspješni. Ali Rusija se može izboriti za Katar. Koje će mjesto zauzeti? Najvažnije je proći na SP, nije bitno s kojeg mjesta."

Bivši ruski izbornik Boris Ignatiev smatra kako će se Hrvatska boriti s Rusijom za prvo mjesto.

"Zadovoljan sam rezultatima ždrijeba, mogla se dogoditi i teža skupina. Možemo igrati sa svakom momčadi, ali Hrvatsku vrijedi istaknuti. Mislim da ćemo se s njom morati boriti za prvu poziciju u skupini. Međutim, danas imamo očit nedostatak kvalitetnih nogometaša koji bi se mogli boriti s Hrvatskom. Ne smiju se zanemariti ni Slovačka i Slovenija. Dovoljno je prisjetiti se lopih utakmica protiv ovih momčadi."

RTLplay donosi biografsku dramu o nogometnom geniju Diegu Maradoni.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!