Nogomet

Real fantastičnom partijom do prvog mjesta, Inter 'izvisio'

Matej Kačan • srijeda, 09.12.2020.
Real fantastičnom partijom do prvog mjesta, Inter 'izvisio'

Riješena je situacija i u skupini B Lige prvaka. Real Madrid je sjajnom partijom skočio na prvo mjesto tablice, dok su Inter i Šahtar remizirali i zajedno se izbacili iz nokaut faze...

Real Madrid - Borussia Mönchengladbach 2:0

Bilo je mnogo problema i blijedih partija kroz grupnu fazu, ali kad je bilo najvažnije, Real je odigrao fantastično. Kraljevski je klub odigrao možda i najbolju partiju sezone te je svladao Gladbach s 2:0, a moglo je biti i mnogo više.

Real je znao da ga pobjeda vodi u drugi krug bez obzira na rezultat u drugoj utakmici i tako je nastupio. Sjajno je funkcionirala desna strana kojom je dirigirao Luka Modrić iz sredine, dok su Rodrygo i Lucas stvarali višak na strani. Tako su i pala dva pogotka za pobjedu.

Već u devetoj minuti se igra kombinacija po desnoj strani, Lucas šalje centaršut, a vrhnje je glavom pobrao Karim Benzema. Real je vrlo rano doveo sebe u željenu situaciju te je kontrolirao susret, ali se svejedno potkrao jedan bljesak gostiju.

Srećom po Španjolce, Alassane Plea nije bio egzekutorski raspoložen nakon što je došao u jedan na jedan situaciju s vratarom te je udarac prebacio Courtoisa, ali odlazi pokraj vrata. Bilo je to u 25. minuti, a sedam minuta kasnije je Real udvostručio vodstvo.

Opet akcija po desnoj strani, ovaj put ubacuje Rodrygo, a Benzema je opet ostao potpuno nebranjen te iz blizine lakoćom zabija za 2:0. Vrijeme od pogotka do poluvremena pripada Modriću koji je imao mnogo nesreće. Prvo je u 39. pogodio vratnicu iz blizine, dok je četiri minute kasnije zatresao mrežu, ali iz zaleđa.

Nije Real posustao ni u drugom dijelu. Prijetili su Benzema, Toni Kroos, Sergio Ramos, ali sve završava u rukama Yanna Sommera. Najbolju priliku ima Benzema u 73. kad je odbijanac zapucao u gredu, a treći udarac u okvir gola za Real dolazi kad je Lucas zatresao vratnicu.

Ostalo je 2:0 do kraja i Real je mnogo sigurnije i uvjerljivije od rezultata došao do prolaska dalje i pobjede u kojoj je Modrić odigrao 90 minuta, ali je na kraju balade slavila i Borussia.

Inter - Šahtar 0:0

Jer su Inter i Šahtar odigrali remi koji zapravo ne odgovara nijednoj ekipi, a posebno ne Interu. Obje su momčadi imale priliku plasirati se u nokaut fazu pobjedom, ali nije bilo pogodaka pa Šahtar s osam bodova osvaja treće mjesto, dok je Inter "izvisio" i oprašta se od Europe.

Inter je imao sve u svojim rukama, utakmicu kod kuće protiv možda i najslabijeg suparnika u grupi, ali put do gola nije pronašao. Najbliže je bio Lautaro Martinez već u sedmoj minute kad je zatresao gredu.

Pokušavali su domaćini, pucao je De Vrij, opet Martinez, Romelu Lukaku, Alexis Sanchez i Christian Eriksen, ali je sve završavalo ili pokraj vrata, ili u rukama večerašnjeg heroja Šahtara i Borussije, vratara Trubina.

Imali su i Ukrajinci svojih šansi, ali realnost je da su kroz veći dio susreta bili u podređenom položaju i Europska liga je dobra zadovoljština. Na kraju Interove europske balade je Marcelo Brozović odigrao 90 minuta, dok je Ivan Perišić ušao u 68. minuti.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Real Madrid2:0Borussia M.
Inter0:0Šahtar
1Real Madrid 611:9+210
2Borussia M. 616:9+78
3Šahtar 65:12-78
4Inter 67:9-26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • patkovic10.12.2020. u 07:59
    gledao sam kako su grebali u početku - to je bilo samo za legendu Zidana
    patkovic