Europsko prvenstvo 2020. (Ž), završnica, finale, 20.12.2020, 18:00 h
Francuska
Francuska 20:22 Norveška
Norveška

Norvežanke europske prvakinje, Darleux MVP finala

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.12.2020.
Norvežanke europske prvakinje, Darleux MVP finala

Norveška je zasluženo uzela titulu europskih prvakinja. U finalu je bila bolja od Francuske s 22:20 i stigla čak do osme titule...

Norveška i Francuska, jedine dvije neporažene reprezentacije odlučivale su o titulu europskih prvaka. Norvežanke su apsolutno bile najuvjerljivije do finala, možda je samo Danska najvećim dijelom susreta držala priključak, sve do finala s Francuskom koje je bilo dramatično do samog kraja.

Dvije velike serije u prvom dijelu bile su dovoljne Norvežankama da se odvoje. Prvo su napravile 5:0 za bijeg na 7:4, a zatim 4:0 za odvajanje na 11:6.

Obično Norveanke kada tako stvore razliku, rutinski odrade posao, ali Francuska je ipak dovoljno kvalitetna da se može protiv bilo koga vratiti u utakmicu.

Do odmora su igrale gol za gol, nastavile su tako i početkom drugog dijela, a onda keću problemi za Norvežanke. Realizacija je stala, bilo je tu i izgubljenih lopti i Francuska ostavlja Norvešku deset minuta bez gola te za to vrijeme radi seriju 5:0 za povratak u utakmicu.

U 54. minuti Francuska je i povela golom Grace Zaadi, ali Norveška preko Mork i Reistad brzo vraća prednost na svoju stranu.

Četiri minute prije kraja MVP Prvenstva Estelle Nze Minko iz kontre zabija za 20:20 što će biti i zadnji francuski gol na susretu. Nora Mork i Charlotte Solberg postižu dva pogotka na drugoj strani i odvode Norvešku do titule.

Mlada Pauletta Foppa predvodila je Francusku s pet golova, a Cleopatre Darleux upisala je osam obrana iz 14 pokušaja na gol. Kod Norveške po četiri gola postigle su Veronica Kristiansen, Stine Skogrand i Nora Mork dok je Silje Solberg upisala 16 obrana.

Europsko prvenstvo 2020. (Ž), završnica

finale

Francuska20:22Norveška

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!