Tenis

Đoković postao drugi čovjek s 300 tjedana na vrhu ATP ljestvice

Matej Kačan • ponedjeljak, 21.12.2020.
Đoković postao drugi čovjek s 300 tjedana na vrhu ATP ljestvice

Ponedjeljak je donio i još jedan dio povijesti svjetskog tenisa. Novak Đoković je ušao u svoj 300. tjedan na vrhu ATP ljestvice i ispred njega je samo Roger Federer...

Srpski tenisač Novak Đoković je i ovaj tjedan započeo na vrhu ATP ljestvice pa je u ponedjeljak ispisao povijest. Naime, ovo je Đokoviću ukupno 300. tjedan na vrhu i postao je drugi igrač u povijesti koji je dostigao tu čarobnu brojku.

Đokoviću sad preostaje lov na rekord koji drži Roger Federer s 310 tjedana na čelu ljestvice svih tenisača. Đoković je po prvi put vrh dostigao u srpnju 2011., a ovo mu je peti "mandat" na čelu.

Iza njega je Rafael Nadal s 2180 bodova manje. Đokovićev najduži niz uzastopnih tjedana na vrhu je 122, a u najboljih pet nema aktivnih igrača osim njega i Federera pa bi rekord mogao biti dugo nedodirljiv.

Ako ne bude promjena na vrhu, trenutak smjene na vječnoj ljestvici bi se trebao dogoditi osmog ožujka 2021. Đoković je ranije ove godine kazao kako mu je svrgavanje Federera s vrha te ljestvice jedan od većih ciljeva.

"To je jedan od dva najveća profesionalna cilja za mene. Postići rekord i prestići Federera za najduže vrijeme na broju jedan, dok je drugi osvojiti što je više moguće Grand Slam turnira. Govorio sam to i ranije i na tome radim. U dobroj sam poziciji, nadam se da mogu ostati zdrav i nastaviti s dobrim igrama", kazao je Đoković ranije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!