Zimski sportovi

Sofia Goggia do pobjede u St. Antonu

Matej Kačan • subota, 09.01.2021.
Sofia Goggia do pobjede u St. Antonu

U austrijskom St. Antonu je u subotu na rasporedu bila nova utrka ženskog spusta u sklopu Svjetskog skijaškog kupa, a pobjedu i ukupno prvo mjesto u disciplini je odnijela Sofia Goggia...

Talijanka Sofia Goggia pobjednica je nove utrke u ženskom spustu u sklopu Svjetskog skijaškog kupa. Spust se ovaj put vozio u austrijskom St. Antonu, a Talijanka je stazu prošla sa startnim brojem pet i to za minutu, 24 sekunde i šest stotinki.

To joj je donijelo novih sto bodova i prvo mjesto u poretku discipline s 280. Prije utrke je s njom poravnata bila Corinne Suter koja je u subotu bila na diobi šestog mjesta sa Slovenkom Ilkom Štuhec te je uzela 40 bodova.

Goggia je bila vrlo uvjerljiva i sigurno najbrža jer je drugoplasirana Tamara Tippler zaostala gotovo sekundu i u cilj je ušla s 96 stotinki zaostatka. Na postolje se popela i Breezy Johnson sa sekundom i četiri stotinke zaostatka.

Prvih pet zatvaraju Ester Ledecka i Laura Pirovano. Prvoplasirana u ukupnom poretku je i dalje Slovakinja Petra Vlhova. Inače specijalizirana za tehničke discipline, Vlhova je ostvarila solidan nastup za 12. mjesto i 22 boda.

St. Anton, spust (Ž):
1. Sofia Goggia (ITA) 1:24.06
2. Tamara Tippler (AUT) +0.96
3. Breezy Johnson (SAD) +1.04
4. Ester Ledecka (CZE) +1.10
5. Laura Pirovano (ITA) +1.15
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!