Zimski sportovi

Zubčić peti nakon prve vožnje, težak pad Forda

Matej Kačan • subota, 09.01.2021.
Zubčić peti nakon prve vožnje, težak pad Forda

Drugi veleslalom u Adelbodenu je na rasporedu u subotu, a nakon većine skijaša u prvoj vožnji možemo s velikom vjerojatnosti kazati kako će Filip Zubčić u drugu vožnju ući s petim vremenom prve...

Drugi uzastopni veleslalom u Adelbodenu obilježio je težak pad američkog skijaša Tommyja Forda. Ford je sa starta krenuo četvrti, ali je tri vrata pred kraj izgubio kontrolu, napravio salto i velikom brzinom ušao u ogradu u ciljnoj ravnini.

Dugo je zato trajao prekid utrke te se preko pola sata ukazivala pomoć Amerikancu po kojeg je došao helikopter i cijeli raspored je pomaknut, a baš nakon njega je na start došao Filip Zubčić. Vidjelo se na skijašima od Filipa nadalje da ih je ta pauza omela pa su se zaredala slabija vremena uz iznimku Alexisa Pinturaulta.

Zubčić je u cilj ušao za minutu, 10 sekundi i 40 stotinki što je za sekundu i dvije stotinke slabije od vodećeg Loica Meillarda koji se niz stazu spustio prvi i ponovio se scenarij iz petka da prvi skijaš na stazi ima i najbolje vrijeme i osjetnu prednost.

Pinturault je drugi, dok su ispred Zubčića još Marco Odermatt te Aleksander Aamodt Kilde koji je sa startnim brojem 15 odradio dobar posao i četiri je stotinke bolji od Zubčića. Iza hrvatskog skijaša je određena rupa u vremenima pa šesti Thibaut Favrot ima 38 stotinki slabije vrijeme od Filipa.

Adelboden, veleslalom, prva vožnja:
1. Loic Meillard (ŠVI) 1:09.38
2. Alexis Pinturault (FRA) +0.30
3. Marco Odermatt (ŠVI) +0.70
4. Aleksander Aamodt Kilde +0.98
5. FILIP ZUBČIĆ (HRV) +1.02
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!