Rukomet

Kladionice najviše vjeruju Dancima, Hrvatska u borbi za odličje

Branimir Korać • utorak, 12.01.2021.
Kladionice najviše vjeruju Dancima, Hrvatska u borbi za odličje

Sudeći prema ponudi kladionica, Hrvatska bi se na Svjetskom prvenstvu u Egiptu trebala boriti za mjesto na postolju. Najveći favoriti su Danci...

Na prošlom Europskom prvenstvu kladionice nisu baš najbolje prognozirale ponudom koeficijenata. Sjećamo se kako su visoko kotirali Danci i Francuzi pa što se dogodilo. No to je sport, da je sve predvidivo, ne bi bilo zanimljivo, kladionice bi bankrotirale, a narod se obogatio.

Bez obzira na kolaps Danaca na prošlom Europskom prvenstvu, kladionice im vjeruju i ovaj put. U ponudi Supersporta nalaze se na vrhu, a koeficijent za dansku titulu je 4.00.

Odmah iza Danaca su Norvežani koje mnogi eksperti na kraju vide s titulom u ruci. Ne bi bilo nikakvo iznenađenje, Norveška ima stvarno sjajnu reprezentaciju predvođenu Sanderom Sagosenom te je očekivano i zasluženo u vrhu. Koeficijent za titulu Norvežana je 4.50.

Kao treću reprezentaciju po snazi svrstavaju aktualnog prvaka Europe Španjolsku dok je Hrvatska na četvrtom mjestu s koeficijentom 6.00. Vrlo blizu Hrvatskoj je na petom mjestu Francuska s koeficijentom 6.50.

Ako tražite iznenađenje i na vrhu neku od reprezentacija koje nisu u najužem krugu kandidata, Slovenija ima primamljivih 17.0 koeficijent, možda hvatate još veće iznenađenje i vidite Portugal na vrhu, tu bi se već lijepo obogatili s koeficijentom 70.0.

Šteta zbog ogromnog broja izostanaka kod Njemačke i Švedske, to im je značajno smanjilo šanse u borbi za najviši plasman pa tako Nijemci imaju koeficijent 15.0, a Šveđani čak 40.0.

Ako ćemo gledati samo dno, čak 13 reprezentacija ima maksimalan koeficijent 999.0. Među njima su i dvije europske reprezentacije i to Austrija i Češka.

Prva utakmica koja nam slijedi je ona otvarajuća između Egipta i Čilea, a Egipćani prema kladionicama neće imati nikakvih problema. Koeficijent na egipatsku pobjedu je 1.05.

Istih 1.05 je i na Hrvatsku protiv Japana u prvom kolu, a taj susret je na rasporedu 15. siječnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!