SP 2021., skupina F, 1. kolo, 14.01.2021, 20:30 h
Portugal 25:22 Island
Island

Island bez Palmarssona nije uspio svladati neugodne Portugalce

Mihaela Bradovski • četvrtak, 14.01.2021.
Island bez Palmarssona nije uspio svladati neugodne Portugalce

Portugalci i Islanđani odigrali su treću međusobnu utakmicu u tek nešto više od tjedan dana, a Portugalci su upisali drugu pobjedu. Ova je ujedno bila i najvažnija, u prvom kolu Svjetskog prvenstva slavili su s 25:22...

Nakon kompletiranog prvog kola unutar skupine F, vodeću poziciju zauzeo je Portugal. Pobjeda od dva pogotka razlike bila im je dovoljna za preuzimanje prednosti ispred Alžira koji je ranije u danu stigao do minimalnog slavlja protiv Maroka.

Islanđani su u plusu bili 12 uvodnih minuta kada za prvi egal, odnosno 4:4 poentira Gomes. Trenutak preokreta dogodio se desetak minuta kasnije, kada su se za 3:0 seriju pobrinuli Portela i Branquinho, no do prvog portugalskog odvajanja ipak se morao čekati povratak na parket nakon odmora.

Nova 3:0 serija u periodu od 34. do 36. minute donijela je izabranicima Paula Pereire +4 i tada se činilo da bi se neizvjesna završnica mogla izbjeći.

Činilo se tako i pet minuta prije kraja, Portugal je držao pet pogodaka prednosti, no na kraju se situacija uspjela zakomplicirati. Ipak, serija u režiji Magnussona, Gudjonssona i Gudmundssona nije bila dovoljna, Islandu je za više pofalilo ono najvažnije - vrijeme.

Na kraju Pereirin sastav iz prvog dvoboja nosi dva boda dok Islanđani nastavljaju po dobro poznatom, ali njima nimalo plodonosnom, receptu. Izabrana vrsta Gudmundura Gudmundssona redovito ostaje jača na papiru nego u praksi, uz već tradicionalne posrtaje od ravnopravnih protivnika.

Miguel Martins sa šest pogodaka i jednim promašajem i stopostotni Portela s pet zgoditaka predvodili su napad pobjedničkog sastava dok je vratar Quintana u pobjedu ugradio deset obrana.

Toliko su zajedničkim snagama skupili Hallgrimsson i Bjorgvinsson, ali je napadu Islanda nedostajalo preciznosti. Jonsson se zaustavio na 3/7 učinku dok su Magnusson i Petersson završili dvoboj na 40 posto uspješnosti šuta. Najviše pogodaka, šest iz sedam pokušaja, postigao je Elisson.

Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

SP 2021., skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Alžir24:23Maroko
Portugal25:22Island
1Portugal 384:61+236
2Island 392:72+204
3Alžir 367:88-212
4Maroko 366:88-220

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!