SP 2021., skupina F, 2. kolo, 16.01.2021, 18:00 h
Maroko 20:33 Portugal

Portugalci u drugom poluvremenu pregazili Marokance

Mihaela Bradovski • subota, 16.01.2021.
Portugalci u drugom poluvremenu pregazili Marokance

Portugal je stigao i do druge pobjede u skupini Svjetskog prvenstva u Egiptu. Nakon Islanda, očekivano je svladao i reprezentaciju Maroka s 33:20...

Nakon što su u prvom kolu skupine F svladali Island, rukometaši Portugala u dvoboj s Marokom ušli su kao favoriti. Afrički sastav u kontinentalnom dvoboju s Alžirom odnio je bod iako je na poluvremenu držao +7.

Izabrana vrsta Noureddinea Bouhaddiouia od prve je minute ove subote zagrala s namjerom da protiv još jačeg protivnika pokaže kako prva polovica prošlog dvoboja nije bila slučajnost. Iako je prvo poluvrijeme završilo u egalu, Maroko je taj koji je gotovo čitavo vrijeme bio u vodstvu.

Portugalcima je u tih prvih pola sata najviše muke zadao vratar Yassine Idrissi (ukupno 15 obrana), a najviše posla u obrani imali su s Bentalebom i Slassijem. Njih su se dvojica pobrinuli za dvije trećine pogodaka u portugalskoj mreži.

U istom su periodu na drugoj strani vukli Miguel Martins i Pedro Portela i do odlaska na odmor uspjeli su svoj sastav dovući do 12:12. Iako su desetak minuta prije kraja bili na -5 ubacivanje u brzinu više u narednim je minutama bilo dovoljno za start s nule u nastavku.

Po povratku na parket Portugal je taj koji kreće koncentriranije i odlučnije i zahvaljujući 4:1 seriji stiže do +3 unutar četiri minute. Baš kao u susretu s Alžirom Marokanci su još jednom pali u drugoj polovici.

Nakon što je portugalska vrsta vodstvo prebacila na svoju stranu, zaredale su marokanske tehničke greške kao i obrane Gomesa, koji je ukupno skinuo 16 šuteva, i do svog drugog pogotka u drugom poluvremenu afrički je sastav stigao tek nakon 14 minuta igre.

Akciju ranije Portugal je svoju prednost digao na dvoznamenkastu razliku što je svaku sumnju u pitanje pobjednika, ukoliko je ona još uvijek postojala.

Pedro Portela postigao je devet zgoditaka, a pet su se puta u listu strijelaca upisivali Iturriza, Martins i Branquinho. Isto je za rukom pošlo Harchaouiju na drugoj strani.

Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

SP 2021., skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Maroko20:33Portugal
Alžir24:39Island
1Portugal 384:61+236
2Island 392:72+204
3Alžir 367:88-212
4Maroko 366:88-220

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!