SP 2021., skupina G, 2. kolo, 16.01.2021, 20:30 h
Čile
Čile 26:41 Švedska
Švedska

Čileanci nisu mogli protiv Švedske koja ostaje stopostotna

Mihaela Bradovski • subota, 16.01.2021.
Čileanci nisu mogli protiv Švedske koja ostaje stopostotna
Foto: Pixsell

Čile i Švedska odigrali su susret kakav se otprilike i očekivao. Šveđani su znatno kvalitetniji protivnik i to su potvrdili u ovom dvoboju slaveći 41:26...

Prvo kolo skupine G rukometašima Čilea donijelo je poraz od domaćina na otvaranju svjetske smotre dok su Šveđani bili uvjerljivi protiv blijede Sjeverne Makedonije. Subotnji međusoban dvoboj završio je istim ishodom - južnoamerički predstavnik ostaje na bodovnoj nuli dok je švedska vrsta većinu posla odradila već u prvih pola sata.

Sastavu Glenna Solberga za miran odlazak na odmor bila je dovoljna 3:0 serija u početnim minutama te prebacivanje u višu brzinu u posljednjih pet minuta prvog dijela. Sa 17:16 Šveđani su tada preko Gottfridssona i trostrukog strijelca Sandella stigli do +6.

U posljednje dvije minute uspio je Erwin Feuchtmann, do odmora strijelac šest pogodaka, smanjiti s dva brza zgoditka, no opći dojam nakon odigranih pola sata pripao je skandinavskoj vrsti.

Dvadeset pogodaka postigli su Šveđani u prvom poluvremenu, a zanimljivo je kako su na predah Daniel Pettersson, Gottfridsson i Sandell otišli kao stopostotni, svaki s četiri postignuta zgoditka. Pridoda li se tome pet preciznih šuteva Pellasa i sedam obrana Aggeforsa švedski je izbornik imao razloga za zadovoljstvo.

Naime, u posljednjem kolu švedska će vrsta odmjeriti snage s domaćinom i upravo će taj susret odlučiti tko će u nastavak natjecanja s vodeće pozicije. Nakon dvije utakmice u kojima su Gottfridsson i društvo dio utakmice iskoristili za odmor jednih, a dodatno uigravanje drugih igrača protiv Egipta će morati pokazati i mišiće.

Prvo ime ovog susreta bio je Lucas Pellas, strijelac 12 pogodaka i autor tek dva promašaja. Odličan je bio i Sandell (6/6) dok je Čile predvodio Erwin Feuchtmann s učinkom 7/10. Jedan manje pogodak zabio je Salinas.

Momčad Čilea zaradila je i osam isključenja; za tri se pobrinuo Oneto koji je tako posljednjih 15 minuta odgledao s tribine.

Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

SP 2021., skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Egipat38:19Sjeverna Makedonija
Čile26:41Švedska
1Švedska 397:69+286
2Egipat 396:72+244
3Sjeverna Makedonija 371:99-282
4Čile 384:108-240

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!