Rukomet

Igrači Zelenortske Republike od novinara saznali da su se povukli sa SP-a

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 18.01.2021.
Igrači Zelenortske Republike od novinara saznali da su se povukli sa SP-a
Foto: Pixsell

Zelenortska Republika napušta Svjetsko prvenstvo u Egiptu, potvrdio je to i IHF, a zadnji koji su to saznali su reprezentativci te države...

Zelenortska Republika je treća reprezentacija koja je morala odustati od nastupa na Svjetskom prvenstvu. SAD i Češka nisu niti doputovali u Egipat, Zelenortska Republika je doputovala, ali s vremenom ostala bez onog minimalnog broja igrača koji trebaju biti u zapisniku.

Naime da bi se susret odigrao, potrebno je u zapisniku imati najmanje deset igrača, Zelenortska Republika ih je u susretu protiv Mađarske imala 11 da bi nakon toga dvojica bili pozitivni. Debitant na SP-ima tako je 10:0 izgubio bez borbe protiv Njemačke, a zatim odlučio odustati od nastupa i povući se s turnira.

Ono što je nevjerojatno je da igračima Zelenortske Republike nitko nije rekao da više neće igrati na SP-u i da idu kući. S tim su ih upoznali mediji.

Danci su kontaktirali vratara Elcija Fernandesa koji je ostao u šoku te objavili cijelu prepisku.

Novinar: "Bok, hvala na jučerašnjem intervjuu. Čuli smo neke glasine da se vaša momčad povukla s turnira. Je li to točno?

Fernandes: "Kako?!? Gdje ste to vidjeli ?!"

Novinar: "U velikom njemačkom mediju koji se fokusira na rukomet. Ali naravno, željeli bismo da to potvrdite i vi. Jeste li odvedeni kući?"

Fernandes: "Ne znam ništa o tome. Još uvijek smo u Egiptu."

Novinar: "Ali ne znate je li to istina?"

Fernandes: "Ne znam. Prvi put čujem za to. Ali ako je to istina, zašto to Njemačka zna prije nas??"

Novinar: "Možemo li razgovarati s vašim trenerom? Možda zna nešto više? :-) A što se tiče Njemačke, ne znamo. Samo smo to htjeli potvrditi s vama."

Fernandes: "Rui Ferreira. Nemam njegov broj."

Novinar: "Možda ga možeš dobiti?"

Fernandes: "Pokušavam."

Praktički istovremeno IHF se oglasio i potvrdio kako Zelenortska Republika neće više nastupiti, no ako je netko to prvi trebao doznati onda su to igrači.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!