SP 2021., nokaut faza, Polufinale, 29.01.2021, 17:30 h, Kairo
Suci: Robert Schulze, Tobias Tonnies (Njemačka)
Francuska
Francuska
26:32(13:16) Švedska
Švedska

Sjajni Šveđani održali lekciju Francuskoj i prošli u finale SP-a

Mihaela Bradovski • petak, 29.01.2021.
Sjajni Šveđani održali lekciju Francuskoj i prošli u finale SP-a
Foto: Pixsell

Fantastičan nastup Švedske u prvom polufinalu. Bili su Šveđani bolji od početka susreta, a u drugom dijelu potpuno su slomili Francuze i visoko su slavili s 32:26...

Francuska
Švedska
Francuska
Švedska
IgračiGO7mIsk.
Adrien Dipanda ---2
Dika Mem 3---
Hugo Descat 4---
Jean Jacques Acquevillo 1--1
Kentin Mahe 2-2/2-
Luc Abalo 2--1
Ludovic Fabregas 3---
Melvyn Richardson ----
Michael Guigou 1---
Nedim Remili 4---
Nicolas Claire 3---
Nicolas Tournat 2---
Romain Lagarde ----
Valentin Porte 1---
Vincent Gerard -1--
Yann Genty -3--
Trener: Guillaume Gille   
UKUPNO2642/24
IgračiGO7mIsk.
Albin Lagergren 3---
Alfred Jonsson ----
Andreas Palicka -11--
Anton Lindskog ----
Daniel Pettersson 6---
Felix Claar 3---
Fredric Pettersson ---2
Hampus Wanne 11-4/4-
Jim Gottfridsson 3---
Jonathan Carlsbogard 4---
Jonathan Edvardsson ----
Lucas Pellas ----
Lukas Sandell 2--1
Max Darj ----
Mikael Aggefors -1--
Valter Chrintz ----
Trener: Glenn Solberg   
UKUPNO32124/43

Prve su na teren u današnjem polufinalnom danu izašle reprezentacije Francuske i Švedske. Obje neporažene u dosadašnjem dijelu natjecanja, baš poput Danske i Španjolske, svaka se s pravom nadala mjestu u najvažnijoj utakmici Prvenstva.

A Šveđani za +3 vodstvo na poluvremenu mogu zahvaliti ponajprije svom vrataru Andreasu Palicki koji je zaustavio sedam francuskih šuteva dok su Gerard i Genty skupili niti jedno, odnosno tek jednu obranu.

Francuska je svoje najbolje minute do odlaska na odmor odigrala u periodu između 11. do 15. minute u kojem su Mahe jednom i Abalo dva puta minimalni zaostatak pretvorili u minimalnu prednost.

No bila je to ujedno i jedina prednost francuskog sastava u prvih pola sata igre. Švedski su rukometaši odmah odgovorili na njihovu igru, a za 4:0 seriju, svaki s dva zgoditka, pobrinuli su se Lagergren i Wanne.

Osam minuta prije odlaska na odmor Claar je pogodio za +4, a dionicu dvoboja igre pogodak za pogodak u 29. minuti prekinuo je Tournat. Švedska je tako u nastavak sa 16:13, a Wanne s pet od pet učinkom.

Iako se Francuska početkom drugog dijela na kratko primaknula na tek gol zaostatka, bez obrana vratara i s bitnim obrambenim karikama, Luki Karabatiću i N'Guessanu na tribini, posljednjih korak prema egalu nije se dogodio.

Umjesto toga, Švedska je preko Gottfridssona u 42. minuti prvi puta svoju prednost digla na pet pogodaka. Po povratku na teren švedski su rukometaši smanjili i broj izgubljenih lopti, a Francuskoj je dodatne probleme donio i crveni karton Di Pande nakon udarca u glavu Gottfridssona.

U posljednje tri minute sastava Glenna Solberga ušao je s četiri pogotka zalihe, a kada je Carlsbogard zabio za 30:25, a Palicka upisao novu obranu švedsko je slavlje moglo polagano krenuti. Točku na i ovog polufinala stavio je Wanne.

Naslov igrača utakmice ponio je vratar finalista Palicka s 11 obrana, a toliko je pogodaka u konačnih 32:26 ugradio Hampus Wanne. Stopostotni su sa 6/6 ostali Daniel Pettersson te s dva zgoditka manje Jonathan Carlsbogard.

Francuski su vratari zajedničkim snagama skupio četiri obrane, a kada je u pitanju najuspješniji šuter, to je u ovom okršaju bio Hugo Descat (5/5).

Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

SP 2021., nokaut faza

polufinale

Francuska26:32Švedska
Španjolska33:35Danska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!