Košarka

Sunsi bez Šarića svladali Dallas, sjajni Monk srušio Heat

Matej Kačan • utorak, 02.02.2021.
Sunsi bez Šarića svladali Dallas, sjajni Monk srušio Heat

U minuloj NBA noći nije bilo hrvatskih košarkaša iako su igrali i Šarićevi Sunsi i Šamanićevi Spursi, ali to ne znači da je nedostajalo uzbuđenja. Prvaci Lakersi su se vratili pobjedama, a uvjerljivi su bili Rocketsi te Bucksi...

Iako još nema Darija Šarića i nekolicine igrača koji su zbog Covid protokola već duže vrijeme van terena, Phoenix Sunsi nekako guraju i uspijevaju se zadržati na pozitivnom omjeru. Do 11-8 omjera stigli su tijesnom pobjedom nad Dallas Mavericksima koji su i dalje u krizi.

Ovaj put je heroj bio Devin Booker koji se vratio po prvi put nakon 22. siječnja i odmah je dao svoj obol. Mladi je šuter pogodio tricu za 96:95 i pobjedu sekundu i pol do kraja. Booker je imao 24 poena, ali je 20 pogodio u prvom poluvremenu. No, tri od četiri u drugom bila su ključna. Prvo ime Sunsa bio je Chris Paul s 34 poena te po 9 skokova i dodavanja.

Gregg Popovich i dalje ne vjeruje Luki Šamaniću dovoljno da ovaj uđe u roster, ali Spursi nisu baš blistali protiv Memphisa koji je uhvatio dobar ritam i ostvario je svoju sedmu pobjedu u nizu. Grizzliesi su Spurse uništili sa 133:102 i to timskom igrom uz devet dvoznamenkastih igrača.

Nitko se ubačajima nije istaknuo previše, a mi ćemo istaknuti Tyusa Jonesa koji je imao 11 poena i čak 14 asistencija. Kod Spursa je jedino Keldon Johnson bio na razini zadatka s 25 poena i 10 skokova. Jednu od najboljih partija večeri svakako je upisao Malik Monk.

Šuter Hornetsa nekako je u zadnje vrijeme pao u drugi plan akvizicijama Charlotte, ali je u susretu protiv finalista Heata pokazao sve što može te je svoju momčad vodio do 129:121 pobjede s 36 poena, što mu je učinak karijere. Hornetsi su učinili velik podvig, u posljednje tri minute su nadoknadili 10 poena zaostatka i izborili produžetak, a sjajni je Monk pogodio čak devet trica, od čega je jedna bila za produžetak 16 sekundi do kraja. Nakon tog ubačaja Hornetsi više nisu gubili.

Nakon male krize s porazima od Sixersa i Detroita, LA Lakersi su se vratili pobjedama te su svoju turneju od gotovo dva tjedna u gostima zaključili pobjedom kod Hawksa. Iskustvo je ipak prevladalo nad mladosti i sjajni je dvojac Lakersa obavio što je trebao LeBron James je tako imao 21 poen, sedam skokova i devet dodavanja, dok je Anthony Davis ubacio 25 poena.

Vrlo uvjerljivi su bili Milwaukee Bucksi i Houston Rocketsi koji su iskoristili Blazerse u krizi, odnosno manjak kvalitete kod Thundera za uvjerljive pobjede. Damian Lillard ne može sam, a ovaj put je imao slabiju večer protiv Bucksa koji su slavili sa 134:106 momčadskom igrom gdje je najbolji bio Jrue Holiday s 22 poena, sedam skokova i šest dodavanja. Kod Blazersa je na razini bio Nassir Little s 30 poena.

Vrlo balansirani su bili i Rocketsi koji su sa 136:106 deklasirali Thunder uz 18 poena i 11 skokova Christiana Wooda. Kad govorimo o sjajnim individualnim partijama, moramo se dotaknuti i De'Aarona Foxa. Sjajni je bek vodio svoje Kingse do 9-11 omjera i pobjede nad Pelicansima sa 118:109, a Fox je imao 38 poena te 12 asistencija.

Cleveland Cavaliersi su u prošlom susretu lako poraženi od Minnesota Timberwolvesa, a i sinoć su skoro prosuli vodstvo od 97:91 u završnici. No, ipak su izdržali te su slavili sa 100:98 uz 23 poena i 18 skokova Jarretta Allena. Sa 110:102 su Chicago Bullsi bili bolji od NY Knicksa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!