Košarka

Sixersi nastavljaju s pobjedama, Beal i Wizardsi izveli novi povratak

Matej Kačan • četvrtak, 04.02.2021.
Sixersi nastavljaju s pobjedama, Beal i Wizardsi izveli novi povratak

U preostalim NBA susretima večeri nije bilo nekih ogromnih iznenađenja ni previše dramatičnih završnica, ali je dobre košarke i zanimljivih stvari bilo. Izdvajamo pobjede Philadelphia 76ersa te Washington Wizardsa...

Philadelphia 76ersi i dalje nižu pobjede i ne dozvoljavaju da se itko približi vrhu Istoka kojeg ljubomorno čuvaju. U novoj sezoni i Joel Embiid praktički igra košarku života, i sve se to ponovilo u susretu protiv Charlotte Hornetsa koji igraju iznad očekivanja, ali ovaj put nisu mogli do pobjede.

Phila je u prvoj dionici stvorila prednost od 17 poena razlike, što u drugoj podiže do 22 na poluvremenu i do kraja je bilo opuštanja i rotiranja pa Hornetsi smanjuju do 118:111. Sixerse je do 16. pobjede vodio Embiid s 34 poena i 11 skokova, a 26 je dodao Ben Simmons. Kod Hornetsa su po 22 ubacili Gordon Hayward i LaMelo Ball.

Sao tri noći nakon što su protiv Netsa nadoknadili 18 poena minusa, Washington Wizardsi i Bradley Beal su pokazali da imaju veliko srce novim preokretom. Ovaj put su Wizardsi preokrenuli 13 razlike te su slavili protiv Miami Heata sa 103:100, a Beal je opet bio fantastičan s 32 poena.

Momčad iz glavnog grada možda nema ogromnu kvalitetu, ali se polako vraćaju u natjecateljski ritam nakon što su gotovo dva tjedna bili bez utakmica zbog koronavirusa. Bealu se s 13 poena pridružio novak Deni Avdija, dok je kod Heata 20 ubacio Tyler Herro.

Sjajna partija Jaysona Tatuma koji je s 27 poena, devet skokova i 10 dodavanja nije bila dovoljno za pobjedu Celticsa protiv Sacramento Kingsa. Imali su i Kingsi raspoloženu zvijezdu, s 26 poena i 11 dodavanja ih je vodio De'Aaron Fox te Sacramento stoji na vrlo dobrom 10-11 omjeru, dok je 11-9 Celticsa nešto ispod očekivanja.

Svoju mini-seriju međusobnih susreta su nastavili Houston Rocketsi i OKC Thunder, a ovaj put je Oklahoma bila ta koja je bila uvjerljiva. Pomogle je i užasna napadačka noć Rocketsa koji su ostali na samo 87 poena, dok je Thunder zabio solidnih 104 što je bilo dovoljno za uvjerljivu pobjedu. Double-double je ostvario Darius Bazley.

U dvoboju dvije ekipe koje igraju iznad očekivanja i dva nenadana All-star kandidata, uspješniji su bili NY Knicksi i Julius Randle. Krilni centar je opet bio sjajan s 27 poena te po šest skokova i dodavanja protiv Bullsa kod kojih Zach LaVine nije bio dovoljan za iša više od 107:103 poraza. LaVine je imao 24 poena i sedam dodavanja.

Neugodan niz od šest poraza su napokon prekinuli Dallas Mavericksi. Oni su svladali Atlantu u onome što je već tradicionalni dvoboj Luke Dončića i Traea Younga. Dončić je ovaj put imao mnogo više pomoći nego inače. Zabio je 27 i podijelio 14 asistencija, ali su vrlo dobri bili i Kristaps Porzingis s 24 poena i 11 skokova te Tim Hardaway Jr. s 22 poena.

Kod Hawksa je Young imao 21 poen, kao i Kevin Huerter koji je imao i 10 asistencija, ali je najbolji ipak bio John Collins s 35 poena i 12 skokova. Sve to nije bilo dovoljno za išta više od 122:116 poraza.

Susret Indiana Pacersa i Milwaukee Bucksa u najavi je bio poslastica za NBA ljubitelje kao derbi gornjeg doma Istoka, ali je rezultatska drama izostala. Giannis Antetokounmpo je prezentirao najbolju svoju verziju te je s 21 poenom, 14 skokova i 10 asistencija poveo svoju ekipu prema razbijanju protivnika. Imao je ogromnu pomoć u Brynu Forbesu s 20 te Bobbyju Portisu s 18 poena, dok je Pacersima nedovoljan bio i Domantas Sabonis s 33 poena i 12 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!