Košarka

Dallas bolji u epskom dvoboju Dončića i Curryja, Jokić ni s 50 ne može sam

Matej Kačan • nedjelja, 07.02.2021.
Dallas bolji u epskom dvoboju Dončića i Curryja, Jokić ni s 50 ne može sam

Proteklu NBA noć obilježile su tri vrhunske individualne predstave, od kojih su dvije bile na jednom susretu. Luka Dončić i Stephen Curry pružili su nam fantastičan dvoboj u kojem je momčadski uspjeh ostvario Dallas...

Tko je ostao budan do velikog dvoboja Dallas Mavericksa i GS Warriorsa, taj se nije razočarao. Jer ove dvije momčadi i dvije najveće zvijezde tih ekipa ponudile su nam partiju kakva će se dugo pamtiti. Stephen Curry pogodio je 11 trica i ubacio 57 poena, što je drugi najveći učinak u karijeri trostrukog prvaka i dvostrukog MVP-a, ali nije došao do pobjede.

Mavsi su sa 134:132 prekinuli niz od šest poraza na domaćem terenu, i to na kakav način. Luka Dončić preuzeo je sve na sebe te je izjednačio rekord karijere s 42 poena, a podijelio je i 11 asistencija. Jedna od njih bila je ključna, šest sekundi do kraja pri rezultatu 131:130 za Dallas dodao je za tricu Maxija Klebera i pobjedu.

Draymond Green je kod Warriorsa ponudio veteransko vodstvo na centru s 15 asistencija, dok je Andrew Wiggins pomogao s 20 poena, nedovoljno za pobjedu. Dončić je pomoć imao u Porzingisu s 18 poena i 10 skokova 17 je dodao Josh Richardson, a 16 uz ključnu tricu Kleber.

Učinak karijere imao je i Nikola Jokić, ali to se nekako i očekivalo kad su stigle vijesti da neće igrati Jamal Murray i kad smo znali da će Jokić morati povući najviše što može protiv Kingsa. Nije dugo prošlo od sjajne večeri protiv Jazza kad je izašao iz igre nakon izjednačenja rekorda, sad je morao u igri biti do kraja.

Utakmica je bila u egalu, ali su na kraju Kingsi izašli kao pobjednici sa 119:114 iako je Jokić zabio okruglih 50 i podijelio 12 asistencija. Kingsi su slavili momčadski pa je 28 ubacio Harrison Barnes, a 24 De'Aaron Fox, dok je Tyrese Haliburton dodao 23.

Brooklyn Netsi će do petka biti bez Kevina Duranta nakon što je morao iz dvorane u prošloj utakmici, a bez svoje najveće zvijezde i najboljeg obrambeno igrača uz dodatni izostanak Irvinga nisu mogli ravnopravno parirati vodećima na Zapadu, 76ersima. Joel Embiid je s 33 poena i devet skokova dominirao reketom, dok, James Harden s 26 poena, osam skokova i 10 dodavanja nije mogao sam. Embiidu je pomogao Tobias Harris s 21 ubačajem.

Susret Bullsa i Magica donio je dvoboj dva igrača koji su u prošlim utakmicama upisali velike partije. Nikola Vučević bio je skromniji sa 17 poena, dok je Zach LaVine s 39 poena uspio biti dovoljan za sigurnu i uvjerljivu 118:92 pobjedu Bullsa i nastavak sjajne forme za ovog beka.

Prvaci LA Lakersi su trebali 33 poena i 11 dodavanja LeBrona Jamesa za u dva produžetka nadvisiti Pistonse i 32 poena Jeramija Granta. Završilo je 135:129 za Lakerse, a značajan rast u formi nastavljaju i NO Pelicansi koji su ovaj put sa 118:109 svladali Memphis uz 27 poena i 12 skokova Brandona Ingrama.

Giannis i Bucksi nisu imali nikakvih problema s Clevelandom pa je završilo 124:99 uz 24 poena i 11 skokova za Grka, dok su Spursi nadvisili Rocketse usprkos povratku i nadahnutoj partiji Johna Walla. Wall je imao 27 poena i sedam dodavanja, ali je Dear DeRozan bio bolji s 30 poena, osam skokova i sedam asistencija u 111:106 pobjedi. Gusto je bilo kod Thundera i Wolvesa, ali je Thunder slavio sa 120:118 uz novi sjajan učinak Shaija Gilgeous-Alexandera. Mladi je bek imao 31 poen, devet skokova i sedam dodavanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!