Tenis

Srpska tenisačica šokirala Petru Martić već u prvom kolu

Matej Kačan • utorak, 09.02.2021.
Srpska tenisačica šokirala Petru Martić već u prvom kolu

Petra Martić nije opravdala status 16. nositeljice u Australian Openu je te poražena već u prvom kolu. Bolja od nje je s 2-1 u setovima bila Olga Danilović...

Nažalost, jedno od najvećih iznenađenja prvog kola Australian Opena u ženskoj konkurenciji je priredila srpska tenisačica Olga Danilović protiv najbolje hrvatske tenisačice Petre Martić. 183. igračica svijeta je kroz kvalifikacije došla do turnira, a onda je Martić svladala u tri seta za dva sata igre.

Ono što posebno boli jest činjenica da je Martić u prvom setu imala break prednosti, ali ga je prokockala i prvi set izgubila sa 7:5, ali je onda skoro došla do preokreta. Drugi set je vrlo uvjerljivo riješila sa 6:3 nakon što je ušla oduzimanjem servisa pa dodatno podigla na 5:2.

Jednako dobro je Martić ušla i u treći set i brzo ima break prednosti i 3:1 u trećem setu. Trebala je samo odraditi svoj servis do kraja i drugog kola, ali Danilović posljednjih nekoliko gemova odigrava sjajno i veže dva breaka u nizu za 4:3.

Martić je vratila oduzimanjem servisa za 4:4, ali početni udarac hrvatske tenisačice nikako ne funkcionira pa Danilović rani novi break, treći u setu i meč privodi kraju sa 6:4 u trećem setu. Martić je treći set odigrala slabo sa samo tri winnera i 47 posto osvojenih poena na svom prvom servisu i tu se mogu naći razlozi ranog poraza 16. nositeljice.

Australian Open, 1. kolo:
Olga Danilović (Srbija, Q) - Petra Martić (Hrvatska, 16) 7:5, 3:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!