Košarka

Veljko Mršić odredio 14 kandidata za zadnja dva kvalifikacijska susreta

Branimir Korać • četvrtak, 11.02.2021.
Veljko Mršić odredio 14 kandidata za zadnja dva kvalifikacijska susreta
Foto: Pixsell

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Veljko Mršić odredio je 14 igrača koji će nastupiti u posljednje dvije kvalifikacije utakmice u balonu u Istanbulu...

Hrvatska treba odigrati još dva susreta kvalifikacija za Europsko prvenstvo na koje se već plasiral. U Istanbulu će odigrati jopš susrete s Nizozemskom i Turskom, a poznati su igrači koji putuju za Tursku.

"Imali smo velikih problema. Roko Rogić je out zbog ozljede četiri do šest tjedana, a s Ukićem je dogovoreno da zbog zgusnutog rasporeda i nekih lakših problema preskoči ovaj ciklus. Ramljak je također ozlijeđen i ne možemo na njega računati u idućih 10 dana, a jedan od igrača koji su dobili poziv se pokazao pozitivnim na koronavirus. Nadalje, Cibona će u reprezentativnoj stanci odigrati nekoliko zaostalih prvenstvenih utakmica te smo se dogovorili da u reprezentaciju pozovemo samo dva njihova igrača", referirao je Mršić za stranicu Saveza i dodao:

"Većina ovih igrača već je bila dijelom reprezentacije, a debitant je samo Goran Filipović koji je to zaslužio svojim igrama. Bilo je lider ekipe u Širokom, a jednako tako je nastavio i u svom rumunjskom klubu."

U reptrezentaciju se vratio i Jakov Mustapić na preporuku Damira Mulaomerovića.

"Da, Jakov Mustapić nije sudjelovao u posljednje četiri utakmice, no u Slobodi iz Tuzle igra odlično pa ga je i moj pomoćnik Damir Mulaomerović jako nahvalio. Toni Perković je također povratnik, trenutačno se diže i u dobroj je formi. Naglasio bih za kraj i kako su na širem spisku mlađi igrači na koje računamo u budućnosti i s kojima planiramo raditi u ljetnom programu."

Za Tursku putuju:
DREŽNJAK Mateo, Cibona
MARČINKOVIĆ Pavle, Split
KRUŠLIN Filip, Dinamo Sassari, Italija
ŠAKIĆ Željko, Avtodor, Rusija
PRKAČIN Roko, Cibona
BILAN Miro, Dinamo Sassari, Italija
MARIĆ Marin, Split
JORDANO Antonio, Zadar
VRANKOVIĆ Antonio, Split
FILIPOVIĆ Goran, Craiova, Rumunjska
MUSTAPIĆ Jakov, Sloboda Tuzla, BiH
PERKOVIĆ Toni, Split
GABRIĆ Tomislav, Enea Astoria, Poljska
MAVRA Dominik, Zadar

FOTO: Marin Tironi/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!