Vodeni sportovi

Poznati polufinalisti, Francuzi namučili Grke

Branimir Korać • petak, 19.02.2021.
Poznati polufinalisti, Francuzi namučili Grke
Foto: Martina Japundžić

Osim što je Hrvatska upisala pobjedu protiv Gruzije i izborila prolaz u polufinale kvalifikacija za Olimpijske igre, uspješne su bile i Crna Gora, Grčka i Rusija...

Poznati su svi polufinalisti kvalifikacija za Olimpijske igre. Uz Hrvatsku koja je lako slavila protiv Gruzije 16:5, još tri reprezentacije su izborile prolaz.

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Crne Gore koja je svladala domaćina Nizozemsku s 13:7. Crnogorci su odmah stvorili visoku razliku i kasnije su bez problema održavali prednost. Predvodio ih je Aleksandar Ivović s tri gola koliko je i kod Nizozemske zabio Pascal Janssen.

Problema nije bilo niti za Ruse, Kanada nije ta klasa da bi se mogla s njima nositi. Završilo je 17:9, a kao i obično najbolji su bili Konstantin Harkov s pet golova i Daniil Merkulov s četiri. Ovaj put s četiri gola im se priključio Ivan Nagaev. Najefikasniji Kanađani s po tri gola bili su Nicolas Constantin-Bicari i Jeremie Cote.

Najteži posao imali su Grci koji su tek na peterce svladali Francuze. Emmanouil Zerdevas obranio je tri pokušaja Francuza i bio grčki junak. S četiri gola najefikasniji bio je kapetan Ioannis Fountoulis, a kod Francuza isti broj golova zabio je Thomas Vernoux.

Četvrtfinale olimpijskih kvalifikacija:
Crna Gora - Nizozemska 13:7
Kanada - Rusija 9:17
Grčka - Francuska 17:14 peterci (13:13)

Olimpijske igre - kvalifikacije, nokaut faza

četvrtfinale

Crna Gora13:7Nizozemska
Grčka17:14 **Francuska
Gruzija6:15Hrvatska
Kanada9:17Rusija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!