Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti lako s Gruzijom, jedna pobjeda ih dijeli do Tokija

Mihaela Bradovski • petak, 19.02.2021.
Hrvatski vaterpolisti lako s Gruzijom, jedna pobjeda ih dijeli do Tokija

Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se u polufinale kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre. Pobjeda u polufinalu ili u susretu za treće mjesto, značit će plasman u Tokio...

Još samo jedna pobjeda dijeli hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju od plasmana na Olimpijske igre. U četvrtfinalu kvalifikacijskog turnira svladala je bez ikakvih problema Gruziju s 15:6.

Gruzijci su kratko držali priključak, već do poluvremena Hrvatska se odvojila i stekla prednost koju Gruzija nije mogla dostići.

Na polovici prve četvrtine Gruzija je povela ns 2:1, bilo je to njeno jedino vodstvo na susretu, a Hrvatska je nakon toga napravila seriju 6:0, pritisnula u obrani, bila efikasna u napadu te se odvojila na 7:2.

Reprezentacija kvalitete Gruzije protiv Hrvatske ne može dostići takav zaostatak i već tada je bilo jasno tko će u polufinale.

Do kraja susreta Hrvatska je uspjela i povećati prednost, otišla je na konačnih 15:6 i ubilježila je vrlo visoku pobjedu.

U hrvatskim redovima Luka Bukić postigao je četiri gola dok su po tri dodali Loren Fatović i Luka Lončar. Marko Bijač skupio je čak 16 obrana.

Kod Gruzije po dva gola zabili su Nika Šušiašvili i Marko Elez.

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Crne Gore, pobjeda donosi Olimpijske igre.

Olimpijske igre - kvalifikacije, nokaut faza

četvrtfinale

Crna Gora13:7Nizozemska
Grčka17:14 **Francuska
Gruzija6:15Hrvatska
Kanada9:17Rusija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!