Košarka

Mršić: 'Zadovoljan sam s ovom momčadi, čestitam na plasmanu i odnosu prema reprezentaciji'

Matej Kačan • utorak, 23.02.2021.
Mršić: 'Zadovoljan sam s ovom momčadi, čestitam na plasmanu i odnosu prema reprezentaciji'
Foto: Pixsell

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Veljko Mršić je bio zadovoljan posljednjom reprezentativnom akcijom usprkos porazu od Turske. Mršić je pohvalio igrače za zalaganje i odnos...

Iako je posljednja reprezentativna akcija na kvalifikacijama za Eurobasket završila s dva poraza, izbornik Veljko Mršić nije bio nezadovoljan nakon utakmice s Turskom. Dosta promiješana Hrvatska je Tursku sa Shaneom Larkinom držala u egalu do samog kraja, ali je na kraju presudila individualna kvaliteta. Ipak, Hrvatska je još ranije izborila plasman i to je najvažnije.

Bila je to dosta dobra i kompetitivna utakmica dvije momčadi. Rezultatski nije bilo nekog značaja, no morali smo odigrati utakmicu na dobrom nivou i u visokom intenzitetu. Vidjeli smo da je turska momčad željela revanš za onaj poraz u prethodnom prozoru, a vidjeli smo i našu momčad koja to nije željela dozvoliti. Imali su u planu Larkina za samo jednu četvrtinu, ali vidjeli smo koliko je i kako igrao da bi nas pobijedili na jedan-dva posjeda", poručio je izbornik za HKS.

Hrvatska je utakmicu učinila kompetitivnom i bila je u egalu, a posebna su vrijednost neka nova imena koja smo dobili poput Tomislava Gabrića i Gorana Filipovića.

"Zadovoljan sam s ovom momčadi, a ovdje smo došli bez četiri važna igrača koji su bili nositelji u prethodna dva prozora. No, dobili smo i to da smo uvidjeli i da imamo malo širu bazu, da smo prava momčad i svatko uživa igrati za reprezentaciju. Izgledalo je to puno bolje nego prva utakmica protiv Nizozemske što je i normalno – bilo je tu debitanata, bez priprema i prijateljskih utakmica. No svi su igrači koji su tu su zaslužili poziv i prije svega im čestitam na plasmanu na Europsko prvenstvo i na tome kako su se odnosili prema reprezentaciji", zaključio je izbornik.

FOTO: Marko Dimić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!