Košarka

Šarić vrlo dobar u pobjedi Sunsa, Zubac skroman u porazu Clippersa

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.03.2021.
Šarić vrlo dobar u pobjedi Sunsa, Zubac skroman u porazu Clippersa

Nedjeljni program u NBA ligi donio je nekoliko iznimno zanimljivih susreta među kojima se isticao dvoboj Bucksa i Clippersa...

Milwaukee Bucksi preokretom u zadnjoj dionici odnijeli su pobjedu protiv Los Angeles Clippersa sa 105:100. U zanimljivom susretu Bucksi su serijom 9:0 završili dvoboj, a u tome je ključnu ulogu na obje strane parketa igrao Giannis Antetokounmpo.

Clippersi su ostali bez poena u zadnje četiri minute utakmice te su tako prepustili Lakersima vodeću poziciju. Bucksima je ovo peta uzastopna pobjeda. Veliki plus za domaćina u nastavku sezone je povratak Jruea Holidayja koji je prebolio koronavirus.

"Imao sam simptome, nije bilo nimalo zabavno, ali drago mi je da smo svi na kraju dobro", rekao je nakon susreta u kojem je s klupe odradio za početak 18 minuta.

Buckse su predvodili Antetokounmpo s 36 poena, 14 skokova, pet asistencija i četiri blokade od kojih je jedna bila na Ivici Zupcu koji je krenuo na zakucavanje, Khris Middleton je dodao 19 poena, šest skokova i osam asistencija.

Kod Clippersa Kawhi Leonard ubacio je 25 poena uz devet skokova, Paul George dodao je 16 poena, sedam skokova i sedam asistencija, a Serge Ibaka 15 poena i 11 skokova. Zubac nije bio dobar, za 16 minuta ubacio je dva poena uz dva skoka i šut 1/3.

Phoenix Sunsi lakoćom su u gostima slavili protiv Minnesote sa 118:99. Još se domaćin u prvom poluvremenu nekako držao, ali u nastavku sve je bilo u znaku Sunsa. Posebno se to odnosi na Devina Bookera koji je samo u trećoj dionici ubacio 21 poen.

Utakmicu je završio sa svojim učinkom sezone od 43 poena, pet skokova i pet asistencija. "Može pogoditi, može dodati, može sve, samo mu je nebo granica. Nadam se da će nastaviti ovako igrati jer ako nastavi, pobjeđivat ćemo", govorio je o Bookeru nakon susreta Dario Šarić.

Šarić je bio dobar, za 16 minuta ubacio je 13 poena (2/2 za dva, 3/5 za tri) uz tri skoka. Deandre Ayton imao je 22 poena i deset skokova, a Chris Paul 11 poena i 15 asistencija.

Kod Minnesote Anthony Edwards upisao je 24 poena i pet skokova, a Karl-Anthony Towns dodao je 21 poen i deset skokova.

Los Angeles Lakersi pregazili su Golden State Warriorse i nanijeli su im jako ružan poraz 117:91. Već u prvoj dionici Warriorsi su razbijeni, Lakersi su dobili to razdoblje s 41:21, a na poluvremenu je bilo gotovo 30 razlike.

"Od početka nismo bili u utakmici, faulirali smo ih kao ludi. Bit će još puno utakmica koje će biti neobjašnjive i nema smisla zadržavati se na ovom. Pusti vodu i idemo dalje", rekao je Steve Kerr.

LeBron James odigrao je 1300. utakmicu u regularnom dijelu sezone, a završio ju je s 19 poena i šest skokova dok su po 13 poena dodali Markieff Morris (osam skokova) i Alex Caruso. Kyle Kuzma pratio ih je s 12 poena i 11 skokova. Kod Warriorsa Eric Paschall ubacio je 18 poena, a Stephen Curry 16 uz sedam asistencija.

Miami Heat je upisao šestu uzastopnu pobjedu i došao je do omjera 17-17. Atlanta se dobro držala do zadnje četvrtine gdje se Heat odmaknuo i glatko slavio.

Kod Miamija Kendrick Nunn je ubacio 24 poena i sedam asistencija, a Bam Adebayo dodao je 16 poena, 13 skokova i pet asistencija. Kod Atlante John Collins ubacio je 34 poena uz deset skokova, a Clint Capela 20 poena uz 14 skokova.

Drama do kraja u Sacramentu gdje su Hornetsi tijsno slavili sa 127:126 protiv Kingsa. Sacramento je imao pobjedu u rukama, ali 1.4 sekunde prije kraja Malik Monk ubacuje za poravnanje i dobiva dodatno bacanje koje pogađa za pobjedu.

Kod Hornetsa PJ Washington ubacio je 42 poena uz devet skokova i tricu 5/8, LaMelo Ball dodao je 24 poena i 12 asistencija, a Monk 21 poen i pet skokova. Kod domaćina Buddy Hield ubacio je 30 poena (8/15 trica) uz sedam asistencija, Harrison Barnes 28 poena uz šest skokova i asistencija, Marvin Bagley 24 poena i deset skokova, a De'Aaron Fox 20 poena uz 14 asistencija.

Boston je također ubačajem na samom kraju slavio protiv Washingtona. Jayson Tatum u zadnjih 40 sekundi sam je napravio 6:0 i donio preokret i pobjedu Celticsima.

Završio je s 31 poenom i osam skokova, Kemba Walker dodao je 21 poen i osam dodavanja, a Daniel Theis 20 poena i devet skokova. Kod Wizardsa sjajan je bio Bradley Beal s 46 poena i sedam skokova, a Russell Westbrook dodao je 24 poena i 11 skokobva.

NBA:
Milwaukee Bucks - LA Clippers 105:100
Minnesota Timberwolves - Phoenix Suns 99:118
LA Lakers - Golden State Warriors 117:91
Miami Heat - Atlanta Hawks 109:99
Sacramento Kings - Charlotte Hornets 126:127
Detroit Pistons - New York Knicks 90:109
Boston Celtics - Washington Wizards 111:110
Houston Rockets - Memphis Grizzlies 84:133

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!