Zimski sportovi

Leona Popović izborila drugu vožnju u Areu

Matej Kačan • subota, 13.03.2021.
Leona Popović izborila drugu vožnju u Areu
Foto: Pixsell

Hrvatska skijašica Leona Popović još je jednom izborila drugu vožnju u slalomu. Ovaj put je Popović bila 26. u prvoj vožnji u švedskom Areu...

U švedskom Areu je u subotu na rasporedu ženski slalom, a Hrvatska će imati predstavnicu u drugoj vožnji. Leona Popović je sa startnim brojem odskijala solidno uz dvije značajnije greške te je s vremenom 55.57 26. u prvoj vožnji s dvije sekunde i 82 stotinke zaostatka za vodećom Mikaelom Shiffrin.

Popović se smjestila točno ispred Petre Vlhove koja je kiksala u prvoj vožnji i načinila je veliki krivi korak s obzirom na činjenicu da je u borbi i za Veliki kristalni globus, ali i Mali u slalomu. Ako Vlhova značajno ne popravi plasman u drugoj vožnji, moglo bi se dogoditi da je baš Shiffrin preskoči u poretku slaloma, dok bi Slovakinja propustila priliku da poveća prednost u ukupnom poretku ispred Lare Gut-Behrami.

Iza vodeće Shiffrin se smjestila Katharina Liensberger s 19 stotinki zaostatka, dok je treća sa 68 stotinki slabijim vremenom od vodeće Lena Dürr. Prvih pet zatvaraju Wendy Holdener i Paula Moltzan. Od hrvatskih skijašica je nastupila i Andrea Komšić, ali nije ušla u drugu vožnju.

Komšić je za Shiffrin zaostala 3.77 sekundi što je bilo dovoljno za 41. mjesto i do 30. mjesta za drugu vožnju su joj nedostajale 63 stotinke.

Are, slalom (Ž), prva vožnja:
1. Mikaela Shiffrin (SAD) 52.75
2. Katharina Liensberger (AUT) +0.19
3. Lena Dürr (NJE) +0.68
4. Wendy Holdener (ŠVI) +0.92
5. Paula Moltzan (SAD) +1.46
...
26. Leona Popović (HRV) +2.82
41.Andrea Komšić (HRV) +3.77

FOTO: Slavko Midžior/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!