Nogomet

Budimir: 'Cipar je organizirana ekipa koja se brani dosta gusto i s puno igrača'

Branimir Korać • petak, 26.03.2021.
Budimir: 'Cipar je organizirana ekipa koja se brani dosta gusto i s puno igrača'
Foto: Pixsell

Nakon poraza od Slovenije, hrvatska nogometna reprezentacija traži prvu pobjedu na Rujevici protiv Cipra koji je tek nešto kvalitetom ispod Slovenije...

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom je druga prepreka u kvalifikacijama za Svjtsko prvenstvo. U subotu na Rujevici igra protiv Cipra.

"Sutra nam slijedi Cipar, dosta organizirana ekipa koja se brani dosta gusto i s puno igrača. Trebamo napadati u dubinu, prostor iza njihovih leđa. Moramo biti koncentrirani i strpljivi, nadam se da ćemo prema naprijed napraviti koju priliku više", kaže Ante Budimir.

Budimir je sada u potpunosti koncentriran na ove kvalifikacije i ne razmišlja o onome što slijedi kasnije i svojoj borbi za odlazak na Europsko prvenstvo.

"Nekako gledam na to da su kvalifikacije najbitnije jer donose tri boda za SP. Treba pustiti na stranu individualne stvari, najvažnije je ono što želimo kao momčad. Neću ja sam dobiti utakmicu ili Lovren sam obraniti gol. Moramo biti ekipa, željeti i boriti se za svaku loptu, a kasnije će sve doći."

Protiv Cipra Budimir očekuje tešku utakmicu.

"To je ekipa koja stoji dosta gusto, čvrsto, kompaktno i agresivno. Dosta su organizirani, imaju kvalitetnog napadača. Mislim da ako pogledamo rezultate od jučer, sve je to izjednačeno, stoga moramo misliti na sebe i boriti se za ono što želimo biti."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!