Nogomet

Real Sociedadu pripalo baskijsko finale Kupa kralja

Branimir Korać • nedjelja, 04.04.2021.
Real Sociedadu pripalo baskijsko finale Kupa kralja

Nogometaši Real Sociedada osvojili su Kup kralja i to prošlosezonsko izdanje koje je igrano u subotu navečer u Sevilli. Više puta odgađano finale pripalo je Real Sociedadu koji je slavio s 1:0...

Već imamo sudionike ovosezonskog finala Kupa kralja, a tek sada smo dobili pobjednika prošlosezonskog. Real Sociedad i Athletic Bilbao sastali su se u baskijskom finalu, a u susretu koji nije oduševio, slavio je Sociedad s 1:0.

Bio je to očekivano čvrst i nervozan dvoboj, susret velikih rivala, a ulog je bio velik. U takvim situacijama nerijetko dobijemo ovako izjednačene, borbene, ali ne i kvalitetne dvoboje.

Odluka je pala u završnici prvog poluvremena kada je dosuđen kazneni udarac za Real Sociedad nakon prekršaja Iniga Martineza nad Portuom. Martinez je zaradio isključenje, ali nakon petominutne stanke zbog VAR intervencije kazneni udarac je ostao, a Martinezu je ipak crveni pretvoren u žuti karton.

S 11 metara precizan je bio Mikel Oyarzabal.

Real Sociedad treći put je osvojio Kup kralja, prvi put nakon 1987. godine. Godinu dana kasnije zadnji put bio je u finalu i tada je izgubio od Barcelone 1:0 golom Alexanka.

Athletic Bilbao ovog mjeseca ima novu priliku za osvajanje ovog natjecanja i to u ovosezonskom finalu u kojem će igrati protiv Barcelone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!