Nogomet

Baskijska vlada postavila nemoguće uvjete, Bilbau visi domaćinstvo Eura

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 08.04.2021.
Baskijska vlada postavila nemoguće uvjete, Bilbau visi domaćinstvo Eura

Prema tumačenju Španjolskog nogometnog saveza (RFEF) Bilbao bi mogao bi izgubiti pravo na domaćinstvo utakmica odgođenog nogometnog Europskog prvenstva koje je na rasporedu u lipnju i srpnju ove godine, jer je regionalna baskijska vlada sastavila popis "nemogućih uvjeta" za povratak gledatelja na tribine stadiona.

Na listi se nalazi sedam uvjeta, među kojima se ističu dva: onaj o 60 posto procijepljenosti populacije protiv koronavirusa u Baskiji i ostatku Španjolske do 14. lipnja te onaj da pacijenti koji razviju teži oblik bolesti Covid-19 ne zauzimaju više od dva posto kapaciteta u bolničkim jedinicama za intenzivno liječenje.

"Nemoguće je ispuniti te uvjete, što će rezultirati izostankom gledatelja", stoji u priopćenju na službenom internetskom portalu Španjolskog nogometnog saveza (rfef.es).

Europski nogometni savez (UEFA) je od svih 12 gradova domaćina zatražio da dostave plan o održavanju utakmica uz nazočnost gledatelja, a predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin je u srijedu za Sky izjavio da se od njih očekuje da dopuste dolazak navijača na stadione, "ako to situacija bude dopuštala".

Bilbao i Dublin su predviđeni kao domaćini utakmica u skupini B, a prema sadašnjoj situaciji, ni u glavnom gradu Republike Irske neće biti navijača na tribinama.

Među gradovima koji imaju neizvjesnu situaciju s dopuštenjem dolaska navijača na stadione je i Muenchen.

Glasgow, Amsterdam, London, Sankt Peterburg, Kopenhagen, Bukurešt i Rim su dostavili planove za povratak gledatelja na stadione, dok Baku i Budimpešta s tim ne bi trebali imati nikakvih problema s obzirom na sadašnje protuepidemijske mjere.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!