Tenis

Mertens će za naslov u Istanbulu igrati protiv Rumunjke

Matej Kačan • subota, 24.04.2021.
Mertens će za naslov u Istanbulu igrati protiv Rumunjke

Odigrana su i oba polufinala WTA turnira u Istanbulu, a za naslov će igrati prva nositeljica turnira, Belgijka Elise Mertens te Rumunjka Mihaela Cristea...

Dva dijela ždrijeba WTA turnira u Istanbulu, dvije priče. U gornjem dijelu su do polufinala očekivano došle prva i treća nositeljica Elise Mertens i Veronika Kudermetova, dok je u donjem bilo mnogo iznenađenja pa smo imali polufinale između dvije nepostavljene igračice.

Mertens je svoj posao odradila lako, suvereno i sigurno te je Ruskinju i treću nositeljicu s turnira ispratila za sat i 40 minuta uz samo pet osvojenih gemova. Kudermetova je lako pala u prvom setu sa 6:1, dok je u drugom ponudila veću borbu, ali je poražena sa 6:4.

U finalu će Belgijanka igrati protiv rumunjske tenisačice Sorane Mihaele Cristee. Rumunjka je u polufinalu bila bolja od 85. igračice svijeta, Ukrajinke Marte Kostyuk. Sjajno je Rumunjka krenula u meč, povela s 4:0 i uzela prvi set sa 6:4.

Ipak je u drugom trebalo nešto više borbe jer je Ukrajinka povela s 2:0 i 3:1, ali je Cristea izvela preokret te je s četiri gema u nizu okrenula na 5:3, a onda i održala tu prednost za 6:4 i finale.

WTA Istanbul, polufinale:
Sorana-Mihaela Cristea (Rumunjska) - Marta Kostyuk (Ukrajina) 6:4, 6:4
Elise Mertens (Belgija, 1) - Veronika Kudermetova (Rusija, 3) 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!