Tenis

Dodik i Polašek ostali bez polufinala Madrida

Matej Kačan • petak, 07.05.2021.
Dodik i Polašek ostali bez polufinala Madrida

Hrvatski tenis ipak neće imati tri predstavnika i međusobni dvoboj u polufinalu parova u Madridu. Svoj četvrtfinalni ogled izgubio je Ivan Dodig u paru s Filipom Polašekom...

U polufinalu jakog ATP turnira u Madridu ipak nećemo gledati hrvatski dvoboj. Nakon što su svoj plasman među četiri najbolja para izborili Mate Pavić i Nikola Mektić, isto nisu uspjelu učiniti Ivan Dodig i Filip Polašek.

Bolji od njih u tri seta su bili Sander Gille i Joran Vliegen. Belgijci su mnogo bolje ušli u meč te su odmah napravili break i poveli s 3:0 u prvom setu, što je bila prednost koju Dodig i Polašek nisu nadoknadili i prvi set odlazi u ruke Belgijaca sa 6:3.

U drugom setu suprotna priča, krenuo je izjednačeno i sigurnih servisa, ali su ga na mnogo bolji način, s tri osvojena gema u nizu pri 3:3 zaključili Dodig i Polašek koji su tako izborili 1-1 i treći set koji se igrao u obliku produženog tie-breaka.

Gille i Vliegen ipak su mnogo lakše i brže došli do potrebnih deset poena uz bolju igru, a ključna je bila serija od pet uzastopnih poena za Belgijce koji su od 3:2 otišli na 8:2 mirno priveli meč kraju. U polufinalu ih čekaju upravo Pavić i Mektić.

ATP Madrid, četvrtfinale parova:
S. Gille/J. Vliegen - I. Dodig/F. Polašek 6:3, 3:6, 10:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!