Košarka

Curry 'izrešetao' Thunder, Westbrook ušao u povijest u pobjedi Wizardsa

Matej Kačan • nedjelja, 09.05.2021.
Curry 'izrešetao' Thunder, Westbrook ušao u povijest u pobjedi Wizardsa

Iz ostalih NBA susreta večeri svakako valja izdvojiti novu fantastičnu šutersku partiju Stephena Curryja koji izgleda spremno za play in, ali i pobjedu Netsa nad Nuggetsima te novi klasik Pacersa i Wizardsa...

Ako se po jutru dan poznaje, LA Lakersi neće imati nimalo lagan zadatak ako uistinu u play-inu budu igrali protiv osmoplasiranih Golden State Warriorsa. Stephen Curry izgleda spremno i razigravanje dočekuje u strašnoj formi.

Jedan od najboljih igrača lige sinoć je imao novu brutalnu večer, u torpediranju OKC Thundera od 136:97 je zabio 49 poena, a to je sve stigao za samo tri četvrtine prije nego što je otišao na zasluženi odmor. Steph je za samo 29 minuta na terenu zabio 11 trica, tri dvice i 10 bacanja te je obavio posao.

Posao su odradili i Brooklyn Netsi koji i dalje love prvo mjesto Istoka, ali im je ono sve dalje. Netsi su sa 125:119 svladali Denver Nuggetse koji su malo usporili nakon matematičkog osiguravanja doigravanja pa su upisali dva poraza u nizu. Netse je s 33 poena, 11 skokova i sedam dodavanja vodio Kevin Durant, dok je s druge strane Nikola Jokić ubacio 29 poena, sedam skokova i šest dodavanja.

u prvom kolu play-ina gledat ćemo sjajan dvoboj Wizardsa i Pacersa koji su u dva prethodna susreta najavili kako će ovo biti klasik. Nakon povijesno efikasne partije, i ovaj put smo imali vatromet i dramu, a na kraju su nakon produžetka slavili Wizardsi.

Završilo je 133:132, a Russell Westbrook je s 33 poena, 19 skokova i 15 asistencija upisao svoj 181. triple-double karijere te se izjednačio na vrhu vječne ljestvice s Oscarom Robertsonom. Wes je imao i ključnu blokadu nad Carisom LeVertom u posljednjem napadu koja je donijela pobjedu Washingtonu.

LeVert je završio susret s 35 poena, 14 skokova i osam dodavanja, ali i propušten ključan napad. Vrh Istoka i dalje drže Sixersi koji imaju tri pobjede viška nad Netsima. Philadelphia je sa 118:104 svladala Pistonse uz 29 poena Joela Embiida, dok su Grizzliesi nadvisili Raptorse sa 109:99 uz 18 poena te 21 skok Jonasa Valančiunasa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.05.2021. u 11:23
    wizardsi su s njim puno bolji no nece dalje 1 kruga
    Obrisan korisnik