Nogomet

Krznar: 'Dvije godine smo bez Rabuzinovog sunca, nismo s tim zadovoljni'

Mihaela Bradovski • utorak, 18.05.2021.
Krznar: 'Dvije godine smo bez Rabuzinovog sunca, nismo s tim zadovoljni'
Foto: Pixsell

Dinamo i Istra 1961 u srijedu od 20 sati u Velikoj Gorici sastaju se u finalu Kupa. Istra 1961 traži svoj prvi trofej, a Dinamo želi osvojiti novu dvostruku krunu...

Još jedan veliki meč za Dinamo za kraj sezone. Modri mogu pobjedom protiv Istre 1961 osvojiti dvostruku krunu, titulu prvaka su već uzeli, ostao je još Kup.

"Bez obzira na veliki broj utakmica, čak mogu reći da nam je takav ritam odgovarao. Ostajemo na istom putu i u predzadnjoj utakmici sezone, izuzetno važnu u finalu Kupa protiv Istre. Vjerujem da su svi igrači spremni, jedva čekaju jer ovo je utakmica za trofej", kaže Damir Krznar i dodaje:

"Dinamo je dvije godine bez Rabuzinovog sunca, u četiri godine osvojio je trofej samo jednom. Nikako s tim nismo zadovoljni i evo nam prilike da to vratimo u naše tribine i vjerujem da će se to i dogoditi. Međutim nikako to neće biti jednostavna utakmica."

Dinamo je za vikend ponovno osjetio travnjak u Velikoj Gorici koji je oduševio Krznara.

"U toj prvenstvenoj utakmici u Velikoj Gorici bili smo u nekakvom kombiniranom sastavu baš s namjerom da Kup dočekamo svi jednako svježi i jednako željni. Ako ništa drugo, osjetili smo teren koji je fantastičan. U zadnjih 4-5 godina koliko je Gorica u Prvoj ligi, nismo vidjeli u Gorici tako dobar teren. Čestitam domaćinu na tome. To je stvar koja nama odgovara, dobar i brz teren."

S Istrom ove sezone nije imao jednostavan posao, čak tri utakmice završile su s po 1:0.

"Obje utakmice u Puli bile su izuzetno neizvjesne i teške za nas, također i ova zadnja u Zagrebu koja je bila posebno teška. Ona će nam biti nekakav poučak u mobilizaciji i pripremi momčadi. Ne očekujemo da će ova biti lagana, očekuje nas rovovska i teška bitka, Istra je momčad s izuzetno organiziranim defenzivnim blokom, s igračima izuzetnih brzinskih svojstava koji mogu odraditi svaki kontranapad i iskoristiti svaku našu pogrešku. Morat ćemo biti izuzetno koncentrirani i motivirani."

Bez obzira što je Dinamo favorit i što Istra za vikend ima još jednu izuzetno važnu utakmicu, kvalifikacijsku za ostanak u ligi, Krznar ne očekuje jednostavan zadatak.

"Ovo je finale Kupa i tu momčadi ne dolaze slučajno. Istra je to zaslužila fenomenalnom partijom u polufinalu Kupa protiv Rijeke i u takvim utakmicama sve druge kalkulacije padaju u vodu. Tog trenutka kada igrači izađu na teren pada u vodu i kvalifikacijska utakmica za ostanal u ligi, sve pada u drugi plan. To je utakmica za trofej i znam da će oni naći nekakve nadnaravne mogućnosti da u nju istrče i fanatično je završe."

Iz igračkih dana u Dinamu, Krznar zna kako je to osvojiti dvostruku krunu.

"U Dinamo sam došao 1995. i u prve tri godine osvojili smo tri dvostruke krune, savršen početak. Ako aludirate da tako nastavim i u trenerskoj karijeri, ne bih imao ništa protiv. Idemo s tri dvostruke početi, a onda obećajem da neću ozlijediti ni rame ni koljeno nego ću nastaviti dalje."

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!