Nogomet

Krznar: 'Jedna od najuspješnijih sezona, trofej nam je bio potreban'

Matej Kačan • četvrtak, 20.05.2021.
Krznar: 'Jedna od najuspješnijih sezona, trofej nam je bio potreban'
Foto: Pixsell

Dinamo je velikim slavljem nad Istrom (6:3) u finalu Kupa upotpunio svoju sjajnu sezonu, a Damir Krznar je nakon susreta naglasio koliko je trofej bio važan...

Trener Dinama Damir Krznar bio je vrlo zadovoljan na kraju vrlo uspješne sezone za Dinamo koja je završila s oba domaća trofeja i četvrtfinalom Europske lige. Ostalo je još jedno kolo lige, ali su svi ciljevi ispunjeni osvajanjem Kupa u povijesno efikasnom finalu sa 6:3 protiv Istre.

"Lijepa utakmica za finale Kupa za gledatelje, ali ,alo stresna za nas trenere. Imali smo pad koncentracije i to je Istri dalo vjetar u leđa. Nismo očajavali ni kod rezultata 4:3. Znali smo da su konci u našim nogama. Voda nije bila samo do koljena, bila je malo i u ušima. Nije bilo panike na 3:2."

Odmah po pogotku za 3:2 je Dinamo bolje stisnuo i zabio za 4:2, a nakon 4:3 nije dozvolio izjednačenje, već je s dva pogotka riješio susret za povijesno dobru efikasnost.

"Trebali smo se samo vratiti na tvorničke postavke. Uz pomoć naša dva, tri trenera na terenu, odnosno dva, tri kapetana ili dokapetana, uspjeli smo srediti stvari. Teren je bio izuzetno težak, posebno za momčad poput nas koja ima kombinatoriku."

Vrlo je za Dinamo važna ova titula jer je sezona rezultatski u Europi bila jedna od najboljih ikad,ali je za nazvati je tako bila potrebna i dvostruka kruna kod kuće.

"Ovaj pehar nam je trebao da sezonu završimo kako smo je i počeli. Ovo je jedna od najuspješnijih sezona u povijesti kluba. Bilo bi puno žalosnije da nismo osvojili ovaj trofej. Bacili bismo sjenu na neke stvari", zaključio je Krznar.

FOTO: Milan Šabić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!