Rukomet

Hrvatski rukometaši uvjerljivom pobjedom otvorili Europsko prvenstvo gluhih

Sportnet, Branimir Korać • petak, 18.06.2021.
Hrvatski rukometaši uvjerljivom pobjedom otvorili Europsko prvenstvo gluhih

Prvi put u povijesti Hrvatska je domaćin Europskog rukometnog prvenstva gluhih koje se održava u Zagrebu od 18. do 27. lipnja, a na startu je upisala visoku pobjedu.

Uvjerljiv start imali su hrvatski rukometaši na otvaranju Europskog prvenstva. Svladali su reprezentaciju Turske rezultatom 33:12 i tako krenuli u borbu za svoju sedmu europsku medalju.

Najbolji strijelci naše reprezentacije bili su Tomislav Bošnjak i Bojan Crnojević s po pet postignutih pogodaka, a igračem utakmice proglašen je Mateo Perak. U strijelce su se još upisali Florijan Kolarić, Ilija Perak, Oliver Lušić, Pero Jukić, Jakov Kolarić, Leonardo Vučak, To Glumac, Ivan Pajić i Vedran Jakovljević.

„Najprije bih zahvalio Hrvatskom sportskom savezu gluhih što su uspjeli organizirati Europsko prvenstvo – to je već zlatna medalja. Dobro smo se spremili, ova prva utakmica je bila jako dobra. Pobijedili smo ih praktički već u prvih 15 minuta prvog poluvremena i onda se samo dizala ta razlika. Svi su dobili priliku igrati, svi su dali doprinos toj pobjedi i to je sigurno velika pobjeda jer nam je Turska uvijek bila žestok i opasan suparnik“, rekao je Mario Sirotić, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije gluhih.

„Htio bih se zahvaliti svojim suigračima jer bez njih ne bih dobio ovu nagradu. Čestitam protivnicima na dobroj igri i borbenosti, a očekujem da u daljnjoj igri budemo još bolji. Sljedeći protivnici su Francuzi s kojima smo zadnji put igrali 2014. tako da nismo upoznati s njihovom igrom, ali nikoga ne smijemo podcijeniti. Mi ćemo dati sve od sebe i nadam se da će biti dobra utakmica“, rekao je Mateo Perak, igrač utakmice.

U drugom susretu dana Rusija je u neizvjesnom susretu pobijedila reprezentaciju Srbije rezultatom 30:29. Natjecanje se odvija po kružnom bod sustavu u kojem svaka reprezentacija igra protiv svake te ostvaruje dva boda za pobjedu, jedan bod za neriješen rezultat te nula bodova za poraz. U nedjelju nas očekuju dvije utakmice Turska protiv Srbije i Francuska protiv Hrvatske.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija gluhih jedna je od najtrofejnijih sportskih ekipa u Republici Hrvatskoj s osvojenih sedam olimpijskih medalja od kojih četiri zlatne, jedna srebrna i dvije bronce. Na Europskim prvenstvima ima četiri zlata te po jedno srebro i broncu, dok na Svjetskom prvenstvu ima osvojena dva zlata.

FOTO: Jozo Čabraja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!