Nogomet

Hjulmand: 'Christian je srce ekipe i za njega smo se borili'

Matej Kačan • utorak, 22.06.2021.
Hjulmand: 'Christian je srce ekipe i za njega smo se borili'

Danski izbornik Kasper Hjulmand bio je jako ponosan na svoju ekipu koja je stigla do osmine finala Eura nakon svega što se događalo na prvom susretu...

Tragedija koja se pretvorila u bajku je danski put na ovom Euru koji je krenuo šokom, a na kraju se ipak pretvorio u uspjeh i osminu finala. Danski izbornik Kasper Hjulmand znao je kome posvetiti pobjedu nad Rusijom, a na ruci je nosio i prsten s likom Christiana Eriksena.

"Nikad nisam nosio nakit, ovo mi je prvi put. Tu je mala nogometna lopta i Christian je tu sa mnom. Nosio sam ga sa sobom cijelo vrijeme, razmišljam mnogo o njemu. Kao što sam uvijek govorio, on je srce naše ekipe i za njega smo se borili. On nam je inspiracija."

Danski izbornik od prvog susreta koji je odigran do kraja unatoč šoku s Eriksenom izražava svoje poštovanje za momčad koja je nakon svega smogla snage, a na kraju je izborila i osminu finala.

"Nemam riječi za opisati divljenje koje imam za ovu ekipu, tako su jaki. U isto vrijeme, želim se zahvaliti cijeloj Danskoj, svim stanovnicima i svima na stadionu. Sva ta briga i ljubav koje nam je Danska pokazala su nam pomogle i dale su momcima snagu u nogama na terenu."

Strijelac prvog, vrlo važnog pogotka bio je Mikkel Damsgaard koji je s dvadesetak metara "otvorio" utakmicu.

"Ludo je to što smo se plasirali. Ova momčad, ovi igrači... Fantastično je biti dio toga i sjajno je vidjeti navijače u deliriju. Nisam ni sanjao da ću biti dio nečeg tako velikog, osjećaj je fantastičan. Protiv Walesa ćemo dati sve što možemo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!