Nogomet

Olić: 'Imamo kvalitetu, nitko nije favorit u ovom susretu'

Mihaela Bradovski • subota, 26.06.2021.
Olić: 'Imamo kvalitetu, nitko nije favorit u ovom susretu'
Foto: hns.family

Ivica Olić više nije trener moskovskog CSKA i vratio se u stožer hrvatske nogometne reprezentacije. Olić vjeruje kako Hrvatska ima dobre šanse protiv Španjolske...

Saga u moskovskom CSKA kratko je trajala i Ivica Olić ponovno je u krugu reprezentacije.

"Lijepo je opet biti ovdje, posebno kada je u pitanju veliko natjecanje. Nisam se baš vratio kada je bila ugodna atmosfera nakon dva ne baš dobra rezultata, ali opet je bilo lakše kada smo dobili Škotsku. Sada je sve puno bolje i sretan sam da sam doživio ovu pozitivnu i dobru atmosferu."

Može li Hrvatska ponoviti rezultat iz Rusije?

"Teško je prognozirati možemo li ponoviti, ali da dosta ovisi atmosferi, definitivno da. Sada imamo protivnika koji je također imao loš ulazak, ali u zadnjoj utakmici se vidjelo koliko je Španjolska kvalitetna. Demolirala je Slovačku i sada je i ona puna samopouzdanja. Tu nema favorita, treba vjerovati, mislim da imamo kvalitete."

Olić je uvjeren da Hrvatska ima jednake šanse kao Španjolska.

"Siguran sam da i Španjolci znaju da Hrvatska ima adute, a mi vjerujemo u naše igrače. Usudim se reći da je sve 50:50, imamo kvalitetu i vjerujem da nitko nije favorit."

S Nikolom Vlašićem osim što radi u reprezentaciji, radio je i u klubu.

"Imao sam priliku Nikolu upoznati u reprezentaciji, ali radeći s njim u klubu sam zapravo sve kvalitete i mane detaljno upoznao. Vrhunski sportaš i profesionalac, nekoliko sezona je jedan od najboljih igrača u ruskoj ligi. On je to prerastao i želi stepenicu više. Pred sam kraj prvenstva imao je neugodnu ozljedu koljena koja je srećom završila dobro i sada je spreman. Počeo je zadnju utakmicu i pokazao koliko je bitan. Strašan je realizator, ali voli kontakt i primanje lopte s igračem na leđima."

U španjolskim redovima posebno je bitan Sergio Busquets čega je i Olić svjestan.

"Svi treneri i sve reprezentacije znaju o kakvom se igraču radi i svi ga probavaju zatvoriti te mu ne dati prostor i vrijeme. Ali on to godinama radi na visokom nivou. Ne tči kao ostali, ali je uvijek slobodan. Nevjerojatno kvalitetan igrač, što stariji, sve bolji, neosporno bitan igrač za Španjolsku. U zadnjoj utakmici vidjelo se što im znači. On je veza između napada i obrane. No nije samo on, kao ekipa su pokazali koliko su kvalitetni."

Nekih velikih promjena za Španjolsku neće biti.

"Promjena neće biti puno, ali o tom-potom, taktički smo prva dva dana imali manje toga, jučer smo imali pravi trening, igrači će biti odmorni i svježi, odigrat ćemo dobru utakmicu."

Olić vjeruje u širinu hrvatskog rostera i ne brine za napadače.

"Imamo stvarno kvalitetnu klupu i možemo dosta toga, ako utakmica ne ide u željenom smjeru, postići s klupe. Probalo se s Rebićem, zatim Brunom, imamo i Kramu i Budimira, ali pravog napadača Hrvatska je dobila u Bruni koji je odigrao nekoliko sjajnih utakmica. Drago mi je što je i on pokazao u zadnjoj utakmici da je jako bitan."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!