Nogomet

Jurčević: 'Jedine dvojbe bile bi mi bokovi, Ćaleta-Car je logična zamjena za Lovrena'

Branimir Korać • subota, 26.06.2021.
Jurčević: 'Jedine dvojbe bile bi mi bokovi, Ćaleta-Car je logična zamjena za Lovrena'
Foto: Pixsell

Nikola Jurčević poigrao se sa sastavom za susret protiv Španjolske i nema previše dvojbi kako bi to trebalo izgledati...

Nikola Jurčević ne bi puno toga mijenjao u odnosu na dvoboj protiv Škotske. Škoti su bili nemoćni, vezna linija odradila je sjajan posao, a Jurčević smatra da isto mogu i protiv Španjolske.

"Koncepciju bih ostavio istu, Modrić, Brozović i Kovačić su srce naše momčadi, a ne bih ništa dirao niti u napadačkom dijelu gdje bi ostali Perišić, Petković i Vlašić. U fazi obrane Lovren ne može igrati zbog žutih kartona i sasvim je logično da tu uđe Duje Ćaleta-Car", ističe Jurčević za Sportske novosti.

Jurčeviću se ne sviđa ideja da Gvardiol preseli na stopera, a na beku da osvane Borna Barišić.

"Nikada to ne bih napravio. Sve je jasno, Gvardiol je cijelu sezonu odigrao na lijevom beku i ne bi bilo uputno sada ga stavljati na stopera. S druge strane Ćaleta-Car je ozbiljan igrač i logično je da on bude uz Domagoja Vidu, tu nema dileme."

Ostaju upitna oba boka.

"Kada se radi o dvojbama Barišić - Gvardiol i Juranović - Vrsaljko, izbornik tu mora djelovati prema svom osjećaju i prema onome što vidi na treningu. Sigurno bih registrirao jako dobar nastup Juranovića, ali i znamo da je Vrsaljko naš prvi desni bek. Protiv Španjolske Gvardiolu bi bila četvrta utakmica u nizu pa bi možda bilo dobro da Dalić razmisli o Barišiću. Nije lako igrati se sa sastavom ovako sa strane, ali jedino su mi bodovi dvojbe."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!