Košarka

Spanoulis objavio odlazak u mirovinu s 38 godina

Matej Kačan • subota, 26.06.2021.
Spanoulis objavio odlazak u mirovinu s 38 godina
Foto: Pixsell

Legendarni grčki košarkaš i nekadašnji organizator igre Panathinaikosa i Olympiakosa, ali i Houston Rocketsa Vassilis Spanoulis objavio je kraj igračke karijere s 38 godina...

Nakon što je objavio da ipak ne dolazi na pripreme grčke reprezentacije za kvalifikacijski turnir za OI, Vassilis Spanoulis ubrzo je objavio i pravi razlog tog odustajanja. Naime, legendarni bek završava igračku karijeru.

Nakon 23 godine igračke karijere, 38-godišnji Spanoulis odlazi u mirovinu kao trostruki osvajač Eurolige, trostruki MVP finala te MVP lige 2013. Osvojio je i sedam naslova grčke lige uz tri MVP naslova i tri MVP-a finala, a tome je dodao i četiri kupa.

Sa seniorskom reprezentacijom Grčke osvojio je srebro na Svjetskom prvenstvu te zlato i broncu na Eurobasketu. Karijeru je započeo u Gymnastikosu 1999., a 2001. odlazi u Maroussi.

Tamo se nametnuo i profilirao pa 2005. odlazi u Panathinaikos gdje ostaje do 2010. uz iznimku jedne sezone u NBA, u dresu Rocketsa. 2010. odlazi u najvećeg rivala, Olympiakos gdje je ostvario i navjeće uspjehe karijere s dvije vezane Eurolige.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!