Košarka

Potpuni debakl i sramotan poraz za Hrvatsku na startu kvalifikacija za Tokio

Branimir Korać • srijeda, 30.06.2021.
Potpuni debakl i sramotan poraz za Hrvatsku na startu kvalifikacija za Tokio
Foto: Pixsell

Teško je opisati kako je Hrvatska izgledala. Ništa nije bilo dobro, napad, obrana, Brazil se poigravao i visoko slavio 94:67.

U redu, ovaj poraz ne odnosi Tokio, Hrvatskoj i dalje trebaju tri pobjede za plasman na Olimpijske igre, ali prikazano protiv Brazila ne daju nikakvu nadu. Držat ćemo se one kako je to (valjda) bio vrlo loš dan i iz ovog se treba izvući sve ono negativno i ukazati da se takve stvari ne ponavljaju.

Ono što je pozitivno, teško se može lošije od ovog, Hrvatska može puno bolje i protiv Tunisa za 24 sata sigurno će izgledati bolje i vjerujemo upisati pobjedu koja je vodi u polufinale.

Šteta zbog ovakvog poraza zbog dobre atmosfere na kojoj se radilo, zbog velikog broja navijača koji praktički nisu niti dobili šansu za podići Hrvatsku nekim navijanjem jer je Brazil imao baš sve pod kontrolom i držao je Hrvatsku na sigurnoj udaljenosti.

Od početka nije dobro krenulo, u prvom poluvremenu još je Roko Ukić nešto odigrao i držao je Hrvatsku iznad vode, u minusu, ali još uvijek dostižnom minusu.

Bojan Bogdanović nije bio u ritmu, olako je gubio lopte, u konačnici njih čak šest. Hezonju nije išao šut, pod košem se Hrvatska dosta mučila s veteranima Hettsheimerom i Varejaom, a Caboclo je bio nezaustavljiv.

Na odmoru je bilo 45:34 za Brazil, očekivala se bolja Hrvatska u nastavku, ali nikako se nije uspjela vratiti na neki manji zaostatak. Potpuni raspad uslijedio je u zadnjoj dionici gdje je Brazil pregazio Hrvatsku, serijom 13:0 otišao je na plus 25 i priči je bio kraj.

Imali su Brazilci i 30 razlike, završilo je s 26 razlike, usred Splita napokon pred domaćim navijačima. Sramotan poraz uz neobjašnjivo lošu igru. Bit će bolje u sljedećem susretu, treba se nekako dovući do polufinala, a onda zaigrati ozbiljnu košarku.

Kod Brazila Hettsheimer je završio s 20 poena, a Caboclo je dodao 17 poena i osam skokova. U hrvatskom sastavu Bogdanović je stao na 16 poena, a Ukić je dodao 13.

Olimpijske kvalifikacije:
Brazil - Hrvatska 94:67

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!