Nogomet

Oyarzabal: 'Bit će teško, Italija je u sjajnoj formi, ali i mi smo'

Branimir Korać • nedjelja, 04.07.2021.
Oyarzabal: 'Bit će teško, Italija je u sjajnoj formi, ali i mi smo'

U polufinalu Europskog prvenstva Španjolska će imati težak posao protiv Italije koja je u jako dobroj formi i pokazala je najviše u dosadašnjem dijelu Eura...

Mikel Oyarzabal odradio je dobar posao protiv Švicarske, drugu utakmicu zaredom ulaskom s klupe učinio je Španjolsku opasnijom. Nada se nastupu protiv Italije od početka, ali nema ništa protiv niti uloge aduta s klupe.

"Spreman sam za ono što će mi trener dati. Ako budem imao priliku započeti, bit ću oduševljen, inače ću biti spreman za ulazak. Svi se žele igrati. Ali čak i oni koji ne igraju pomažu onima koji su na terenu. Uzimam sve što mi se pruži", poručio je Oyarzabal.

U raspucavanju protiv Švicarske nije pogriješio, bio je precizan iako se osjećao pritisak.

"Put do lopte bio je nekako duži nego inače, međutim dok sam išao do lopte nisam previše razmišljao o tome što ću učiniti. Imao sam jasnu ideju, postavio loptu i točno znao što ću napraviti. Osjećao sam da će sve biti u redu."

Protiv Italije očekuje ga jako teška utakmica, Italija je u dosadašnjem dijelu Europskog prvenstva bila fantastična.

"Bit će to vrlo teška utakmica. Italija je pokazala visoku razinu igre i u sjajnoj su formi. Ali i mi smo. Ako sve učinimo kako treba, imat ćemo veće šanse za pobjedu. Najvažnije je da ostanemo svoji i da zadržimo svoj stil. Moramo i dalje imati povjerenja u sebe."

U početku su se Španjolci suočavali s velikim kritikama, dva remija u prva dva susreta i javnost je počela preispitivati snagu momčadi.

"Mi smo od prvog dana znali da imamo solidnu, ujedinjenu grupu koja je imala visoku razinu igre. Nikad nismo sumnjali. Imali smo povjerenja u sebe i imamo isto povjerenje u ono što se sada događa."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!