Ostali sportovi

Karla Klarić priključila se pripremama hrvatske odbojkaške reprezentacije

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 05.07.2021.
Karla Klarić priključila se pripremama hrvatske odbojkaške reprezentacije
Foto: Pixsell

Nakon jednotjednog odmora poslije dobro odrađene Zlatne europske lige, u kojoj su osvojile srebrnu medalju, hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija nastavila je s pripremama u Zadru, ovoga puta za glavni ljetošnji cilj, za Europsko prvenstvo.

Izbornik Daniele Santarelli na dispoziciji sada ima 15 igračica, jer se priključila i Karla Klarić, 189 cm visoka primačica-pucačica koja je prošlu sezonu igrala u Mađarskoj, u ekipi Fatum-Nyíregyháza, s kojom je osvojila Prvenstvo i Kup.

Karla je prvi dio priprema u dogovoru s izbornikom preskočila, a o svojoj klupskoj sezoni će reći:

"Bila je to uspješna sezona, u kojoj smo osvojile Kup i Prvenstvo, no ostaje na neki način žal baš zbog tog finala domaćeg prvenstva koje smo na kraju osvojile bez borbe, jer je ekipa Bekescabai zbog Covida 19 bila izvan stroja. No, mislim da bi ih u svakom slučaju dobile, bile smo bolje, pogotovo na kraju sezone. S njima smo imale skor 2-1, s time da su nas one dobile u samom početku sezone."

Dok se nije priključila reprezentaciji ova iskusna 26-godišnja internacionalka redovito je trenirala pod paskom osobnog trenera tako da je u Zadar stigla u dobroj formi.

"U posljednja dva mjeseca sam se stigla odmoriti ali nisam zapustila niti treninge, posebice tjelesne pripreme, tako da sam u dobroj fizičkoj kondiciji. Cijelo sam to vrijeme dok su djevojke igrale u Zlatnoj europskoj ligi bila u kontaktu s izbornikom i ljudima iz Saveza glede plana i programa rada."

Pripreme u Zadru niti Karli niti ostalim suigračicama ne padaju teško.

"Tu nam je zaista odlično, imamo sve što nam je potrebno, od dvorane koja nam je cijelo vrijeme na raspolaganju, do teretane, a u hotelu nas svi paze i maze, tetoše, tako da doista nemamo nikakvih primjedbi. Jedva čekamo da počne Europsko prvenstvo, da pred ovdašnjom publikom, jer se nadamo da će to biti moguće zbog Covida 19, pokažemo sve što znamo, i da se odavde plasiramo u drugi krug", reći će Karla Klarić, koja će od jeseni ponovno zaigrati u nekom drugom klubu, jedanaestom po redu, jer ne ostaje u ekipi Fatum-Nyíregyháze.

AUTOR: Hrvatski odbojkaški savez

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!