Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice poražene od Argentine u pripremnom susretu uoči EP

Sportnet, Branimir Korać • petak, 09.07.2021.
Hrvatske odbojkašice poražene od Argentine u pripremnom susretu uoči EP

Hrvatska odbojkaška reprezentacija nije uspjela nadjačati reprezentaciju Argentine u prvoj od četiri pripremne utakmice ususret Europskom prvenstvu...

Argentina je dominirala u sva četiri seta te je susret naposljetku završio rezultatom 4:0 (27:25, 25:18, 25:22, 25:19).

Najbolja u hrvatskim redovima bila je kapetanica Samanta Fabris s 14 poena, a slijedile su je Matea Ikić s 13 poena, Božana Butigan s deset poena, Lucija Mlinar sa sedam, Beta Dumančić sa šest, Martina Šamadan i Laura Miloš svaka s po pet poena te Klara Perić s tri poena.

"Ovu utakmicu smo praktički poklonile, napravile smo jako puno grešaka. Obrana nije bila na razini, loše smo postavljale blok i to nas je koštalo. Sljedeći susret ćemo vjerujem odigrati puno bolje", istaknula je Matea Ikić.

Za Hrvatsku su igrale: Rene Sain, Katarina Pavičić, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Laura Miloš, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Martina Šamadan, Klara Perić, Lea Deak, Dinka Kulić i Karla Klarić.

"Smatram da smo dosta poena dale protivnicama. Sutra je novi dan i vjerujem da ćemo biti puno bolje", istaknula je Klara Perić.

Hrvatske odbojkašice s Argentinom će u Zadru odigrati još tri pripremna susreta koji nas očekuju 9., 11. i 12. srpnja. Nakon toga slijedi kratka ljetna stanka prije posljednjih priprema za Europsko prvenstvo koje Hrvatska igra od od 18. kolovoza do 4. rujna u Hrvatskoj, Bugarskoj, Rumunjskoj i Srbiji. Zadar je domaćin skupine C u kojoj će uz Hrvatsku igrati reprezentacije Italije, Bjelorusije, Slovačke, Mađarske i Švicarske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!