Nogomet

Bjelica: 'Brutalno smo kažnjeni za prvo poluvrijeme u Sofiji'

Branimir Korać • petak, 13.08.2021.
Bjelica: 'Brutalno smo kažnjeni za prvo poluvrijeme u Sofiji'
Foto: Pixsell

Osijek nije uspio. Upisao je samo 1:1 remi na svom travnjaku protiv sofijskog CSKA koji je tako zadržao prednost iz prvog susreta sa svog travnjaka.

Nenad Bjelica bio je nakon susreta zadovoljan pristupom svojih igrača, borbenošću, a na kraju žali što nije stigla nagrada za to.

"Čestitke igračima na borbenosti, zaslužili smo barem pobjedu, ako ne prolaz. Osim te poklonjene šanse, protivniku nismo praktički ništa dali. Bili smo vrlo koncentrirani u obrani, agresivni i opasni u napadu. Na žalost u drugom poluvremenu niz prilika nismo iskoristili. Kada ne zabiješ, teško je očekivati nešto više, a nakon isključenja Lončara bilo je još teže."

Sve do završnice Osječani su se nadali i tražili taj drugi gol nakon kojeg bi dodatnim pritiskom došli barem do produžetaka.

"Da smo mi u 85. minuti zabili, imali bi desetak minuta za zabiti treći. Međutim unatoč dobrim šansama koje smo imali, nismo zabili. Taj drugi gol bi nam dao dodatnu energiju, ali nije stigao. Ukupno gledajući u dvije utakmice, CSKA je ipak bio bolja ekipa."

Ključ ispadanja je susret u Sofiji u kojem je Osijek bio jako loš i to nije uspio nadoknaditi na svom travnjaku.

"Ne možeš ti prespavati jedno poluvrijeme u Europi, mi smo brutalno kažnjeni za prvo poluvrijeme u Sofiji gdje je protivnik bio puno bolji od nas. To nam je isto škola za iduću sezonu."

Bugari su dosta vremena ukrali izležavanjem poi travnjaku, ali Bjelica tu ništa ne zamjera.

"To je legalno, druga je stvar što to sudac mora nadoknaditi. To su Bugari, Balkanci, vjerojatno bi se i mi tako ponašali da smo imali takav rezultat. Treba im čestitati, unatoč tome danas smo bili bolji i trebali barem pobijediti."

Slijedi Rijeka, protivnik koji je za razliku od Osječana napravio korak dalje u Europi.

"Analizirat ćemo ovu utakmicu i krenuti s analizom Rijeke. Ona je dobro krenula u sezonu, prošla je dalje i čestitam joj. Dobro ćemo se pripremiti i nadam se uz podršku navijača pobijediti."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!