Ostali sportovi

Crouser slavio najboljim hicem na europskom tlu, Mihaljević peti

Matej Kačan • ponedjeljak, 13.09.2021.
Crouser slavio najboljim hicem na europskom tlu, Mihaljević peti
Foto: Pixsell

Sjajne rezultate, a između ostalog i najbolji hitac ikad bačen na europskom tlu imali smo prilike vidjeti na Memorijalu Ivana Ivančića na zagrebačkim fontanama čime je započeo 71. Hanžek...

Novi rekord zagrebačkog mitinga, ali i najbolji hitac u povijesti na europskom tlu postavljen je u ponedjeljak kod zagrebačkih fontana na Memorijalu Ivana Ivančića. Bacio ga je Amerikanac, nositelj svjetskog rekorda i olimpijski prvak Ryan Crouser.

On je kuglu bacio 22.84 metra i srušio je svoj rekord mitinga za četvrtu pobjedu u Zagrebu, a svih šest pokušaja u ponedjeljak je bacio preko 22 metra. Svoj svjetski rekord iz Oregona ove godine od 23.37 ipak nije srušio.

Drugoplasirani je završio Tom Walsh iz Novog Zelanda s 22.39, dok je svjetski prvak Joe Kovacs bio treći s 21.70. Hrvatski rekorder Filip Mihaljević zauzeo je solidno peto mjesto.

U konkurenciji deset bacača se Mihaljević smjestio u sredinu poretka s 21 metrom i 26 centimetara. Prije samog natjecanja su uručeni i prigodni pokloni odnedavno umirovljenom Stipi Žuniću.

Atletska natjecanja sad se sele na stadion Mladosti gdje miting kreće u utorak.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!