Nogomet

Krznar: 'Bila bi pogreška fokusirati se samo na Antonija, moramo paziti na sve igrače'

Branimir Korać • utorak, 14.09.2021.
Krznar: 'Bila bi pogreška fokusirati se samo na Antonija, moramo paziti na sve igrače'
Foto: Pixsell

Dinamo odrađuje pripreme za susret protiv West Hama, a Damir Krznar donosi dobru vijest - Ademi, Livaković i Oršić spremni su za nastup...

O West Hamu se sve zna, Damir Krznar sa svojim pomoćnicima odrađuje pripremu za ovaj dvoboj.

"West Ham je jedna od značajnih engleskih momčadi, ove sezone igra važnu ulogu, izuzetna momčad, kompaktna, napadački odlična i uz City jedna od najefikasnijih momčadi trenutno. Antonio je vrhunska špica, čvrsta, robusna, jaka koja zna igrati leđima. Da ne idem pojedinačno, jako zahtjevan protivnik."

Antonio je svakako najveća opasnost i igrači Dinama znaju protiv koga igraju.

"Svjesni smo tko je Antonio, pokrili smo sve faktore na koje možemo utjecati oko njega. Odličan je igrač, ali bilo bi krivo fokusirati se samo na njega, moramo paziti na sve igrače."

Krznar ističe kako se ne zamara previše sastavom West Hama već je više fokusiran na način igre.

"Uvijek je teško nagađati. Fokusirate se na automatizme i mehanizme, dobro je poznavati pojedince, ali mi smo se bazirali na nekih 15 igrača, tko će igrati neće biti presudno, fokusirani smo na njihov stil i način igre."

West Ham dugo nije igrao Europu i ima motiv više pokazati se na velikoj sceni.

"Iako za vikend imaju tešku utakmicu, sedam-osam godina nisu bili u Europi i glad za europskim uspjesima je izražena."

Krznar je prokomentirao i situaciju na lijevom beku gdje Moubandje nije zadovoljio, a vraćen je Leovac.

"Imamo dovoljno rješenja i na toj poziciji, tu su Franjić, Oršić, Štefulj, Leovac je vraćen i na svim pozicijama imamo slatke brige. Neozbiljno bi bilo da smo ušli u sezonu s četiri lijeva beka pa smo morali nešto napraviti. I Čabraja je lijevi bek s kojim ozbiljno računamo iako je sada na posudbi. Reagirali smo od situacije do situacije i nismo mogli znati da će biti ovakvih problema s ozljedama. Vratili smo zato Leovca i on ostaje s nama."

"Forma oscilira, Moubandje je dobio priliku, u nekim utakmica ju je iskoristio, a u nekima ne. Forma određuje momčad, tu su i drugi igrači koji zaslužuju i čekaju priliku. Moubandje je dio naše momčadi, pokazali smo da s njim ozbiljno računamo i u susretu sa Šibenikom gdje je on fantastično reagirao."

Dobra je vijest što je Arijan Ademi potpuno spreman za nastup kao i Livaković i Oršić.

"Ovo je utakmica u kojoj uz znanje veliku ulogu igraju i karakter i htijenje, a Ademi i da nije spreman za 90 minuta, znate da će ih odraditi. Svi igrači su na raspolaganju osim Perića i Čopa koji još nisu potpuno spremni. Duje je jučer trenirao, ali prerano je za ovu utakmicu."

West Ham je posebno dobar iz prekida, a Krznar je toga svjestan i pokušat će se izbjeći nepotrebni prekršaji.

"Jako opasni u prekidima i ubačajima sa strane. Glavninu akcenta u našoj zadnjoj zoni obrane smo dali baš na te ubačaje sa strane i postavljanje na to."

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!