Nogomet

Juranović strijelac u porazu Celtica, Bašić igrao u porazu Lazija u Istanbulu

Branimir Korać • četvrtak, 16.09.2021.
Juranović strijelac u porazu Celtica, Bašić igrao u porazu Lazija u Istanbulu

Odigrano je još sedam utakmica prvog kola Europske lige, a na travnjaku je bilo dosta i hrvatskih internacionalaca. Josip Juranović zabio je i svoj prvijenac u dresu Celtica...

Galatasaray je dobro otvorio nastup u Europskoj ligi i na svom travnjaku slavio je protiv Lazija s 1:0. U zanimljivom dvoboju domaćin je slavio autogolom Thomasa Strakoshe sredinom drugog poluvremena. Ubačena je lopta s desne strane, Manuel Lazzari ju je visoko podignuo, Strakosha neometan pokušao tu svijeću uhvatiti ali ju je nespretno odbio u svoju mrežu. Toma Bašić ušao je u 65. minuti umjesto Luisa Alberta.

Moskovski Lokomotiv u završnici je izvukao remi protiv Marseillea 1:1. Gosti su bili bolji protivnik i imaju za čim žaliti. Rusi su od 57. minute igrali bez isključenog Nayira Tiknizyna koji je skrivio kazneni udarac, a Cengiz Under taj kazneni udarac je realizirao. U završnici susreta domaćin je uspio poravnati preko Faustina Anjorina. Tin Jedvaj odigrao je cijelu utakmicu za domaćina.

Betis je u odličnoj utakmici u Sevilli svladao Celtic s 4:3. Gosti su odlično krenuli i poveli s 2:0, ali onda je domaćina u razmaku od samo 20 minuta zabio četiri gola. U prvih pola sata Albian Ajeti i Josip Juranović odveli su goste do 2:0, Juranović je zabio u 27. minuti iz kaznenog udarca.

No Betis se onda probudio dva gola postigao je Juanmi, po jedan Juan Miranda i Borja Iglesias za preokret na 4:2. U završnici susreta, u 87. minuti Anthony Ralston zabio je za 4:3. Juranović je odradio cijelu utakmicu.

Preokretom je slavio i Bayer Leverkusen koji je s 2:1 bio bolji od Ferencvarosa. Gosti su poveli već u osmoj minuti kada je zabio Ryan Mmaee da bi u završnici prvog dijela Exequiel Palacios izjednačio. U drugom dijelu domaćin je pritisnuo i u 69. minuti golom mladog Floriana Wirtza stigao do pobjede. U 86. minuti kod gostiju je ušao Marijan Čabraja

Danski Midtjylland bio je dosta bolji od Ludogoreca, aloi izvukao je samo bod. Na vratima Ludogoreca dobar posao odradio je Kristijan Kahlina konji je samo jednom pokleknuo i to na početku susreta kada je Gustav isaksen zabio za vodstvo. Gosti su se vratili u 32. minuti golom Kirila Despodova.

Crvena zvezda tijesno je slavila u izjednačenom dvoboju protiv Brage. Sve se odvilo u zadnjih 15 minuta, Zvezda je povela golom Milana Rodića, izjednačio je Galeno, no u 85. minuti Katai s 11 metara zabija za pobjedu.

Genk je odnio pobjedu iz Beča protiv Rapida kojeg je svladao 1:0. Gol je pao u samoj završnici, a zabio je najbolji igrač gostiju Paul Onuachu.

Europska liga, prvo kolo:
Galatasaray - Lazio 1:0
Lokomotiv Moskva - Marseille 1:1
Real Betis - Celtic 4:3
Bayer Leverkusen - Ferencvaros 2:1
Midtjylland - Ludogorec 1:1
Crvena zvezda - Braga 2:1
Rapid Beč - Genk 0:1

Europska liga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Lokomotiv Moskva1:1Marseille
Galatasaray1:0Lazio
1Marseille 22:1+14
2Galatasaray 21:0+14
3Lokomotiv Moskva 21:2-11
4Lazio 20:1-11

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!