Rukomet

Nexeu poraz u Danskoj, u Našicama će morati odigrati vrhunsku utakmicu

Branimir Korać • srijeda, 22.09.2021.
Nexeu poraz u Danskoj, u Našicama će morati odigrati vrhunsku utakmicu
Foto: Pixsell

Rukometaši Nexea upisali su poraz u prvom susretu drugog kola kvalifikacija EHF Europske lige. U gostima u Danskoj poražen je od Bjerringbro/Silkeborga 33:27...

Našičani su otputovali u Dansku po u najmanju ruku aktivan rezultat uoči uzvrata. Jesu li uspjeli, vidjet će se u uzvrati, no sigurno je kako će morati odigrati jednu od svojih najboljih utakmica posljednjih godina ako žele proći dalje.

Bjerringbro/Silkeborg je vrlo kvalitetna momčad s nizom velikih imena, od Sjöstranda, Nikolaja Orisa Nielsena, Alexandera Lyngaarda, Renea Tofta Hansena, momčad je to s dosta igrača koji su se naigrali velikih utakmica u karijeri i Nexe neće imati lagan posao.

Danci nisu dobro krenuli u utakmicu i Nexe je nakon deset minuta imao 6:3, pet minuta prije odlaska na odmor imao je plus dva, ali domaćin je prvo poluvrijeme završio serijom 4:0 i preuzeo vodstvo.

U drugom dijelu Halil Jaganjac držao je Našičane na gol-dva zaostatka, no ključno razdoblje od 43. do 47. minute stavilo je Nexe u probleme. Tu je domaćin napravio seriju 5:0, otišao na visokih 26:20 i do kraja susreta održavao je prednost.

Završilo je 33:27, šest golova prednosti što je vrlo neugodan zaostatak i Nexe će trebati veliku utakmicu da poništi taj zaostatak.

U redovima Nexea Moreno Car skupio je 11 obrana, deset golova zabio je Halil Jaganjac, a pet golova Fran Mileta. Kod domaćina po pet golova zabili su Nikolaj Oris Nielsen, Jacob Arenth Lassen i Henrik Tilsted.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!