Nogomet

Barcelona pometena i u Lisabonu, Bayern dao lekciju Dynamu

Jan Šneler • srijeda, 29.09.2021.
Barcelona pometena i u Lisabonu, Bayern dao lekciju Dynamu

U skupini E Lige prvaka Barcelonine muke su se nastavile. I u drugom kolu poražena je 3:0, a ovaj put u gostima kod Benfice. S druge strane Bayern briljira, sada je pregazio i kijevski Dynamo...

Bayern - Dynamo Kijev 5:0

Bayern je prema očekivanju imao relativno lagan posao protiv Dynama iz Kijeva. Već od početka susreta vidjelo se kako će Bavarci dominirati posjedom, a poznato je koliko su opasni na svojoj Allianz areni.

Goste je već u 12. minuti načeo Robert Lewandowski. Pogriješila je obrana Dynama, igranje rukom u šesnaestercu kažnjeno je dosuđenim kaznenim udarcem koji je precizno realizirao poljski napadač.

Isti igrač sjajno je reagirao u 27. minuti kada je iskoristio asistenciju Thomasa Mullera i pogodio za 2:0. Mogli su domaći do poluvremena povećati prednost, ali gosti su se uspjeli obraniti. U nastavku susreta kijevski Dynamo ipak nije imao toliko sreće.

U 68. minuti Serge Gnabry se poput brzog vlaka sjurio u kontru i s desetak metara silovito pogodio za 3:0, a prekrasnim pogotkom u 74. minuti Leroy Sane postavio je 4:0. Bayern je malo smanjio tempo, napravljene su mnoge zamjene, ali "petardu" Dynamo nije uspio izbjeći jer je konačni rezultat postavio Maxim Choupo-Moting u 87. minuti.

Benfica - Barcelona 3:0

Trebali bi dobro zagrebati u neku staru knjigu kako bismo našli sezonu koju je Barcelona otvorila u Europi s dva poraza i gol razlikom 0:6. Nakon poraza na domaćem terenu od Bayerna, u drugom kolu Katalonci su teško stradali kod Benfice.

Već u uvodu susreta Benfica je uspjela šokirati Barcelonu. Nakon tri minute igre, lijepo odmjerenim udarcem, Darwin Nunez donio je domaćima prednost. Barcelona se pokušala brzo vratiti, imala određenu inicijativu nakon primljenog pogotka, ali bez uspjeha.

Benfica je bila čvrsta u obrani kada je bilo potrebno, a ubojita u napadu. Nunez je mogao šokirati goste u drugom dijelu, ali nije uspio iskoristiti nepotrebno istrčavanje Marc-Andre Ter Stegena te je njegov udarac odsjeo na stativi.

Ipak, u 69. minuti Benfica je imala više sreće. Rafa Silva pogađa za 2:0 i praktički zaključuje time susret. Barcelona se počela sve više gubiti, Benfica je dobila i penal koji je u 79. minuti realizirao Nunez, a točku na i postavio je Eric Garcia koji je u 87. minuti zaradio drugi žuti karton.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Benfica3:0Barcelona
Bayern5:0Dynamo Kijev
1Bayern 622:3+1918
2Benfica 67:9-28
3Barcelona 62:9-77
4Dynamo Kijev 61:11-101

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!