Košarka

James odbio tezu o manjoj minutaži za zaštitu od ozljeda: 'Osjećam se lošije s manje minuta'

Matej Kačan • utorak, 19.10.2021.
James odbio tezu o manjoj minutaži za zaštitu od ozljeda: 'Osjećam se lošije s manje minuta'

Košarkaš Los Angeles Lakersa LeBron James čvrsto je odbio mogućnost svjesnog smanjenja minutaže kako bi zaštitio svoje tijelo od mogućih ozljeda...

Iako ulazi u svoju 19. sezonu u NBA ligi, veteran LA Lakersa i jedan od najboljih košarkaša ikad LeBron James ne razmišlja o manjoj minutaži. On ne smatra da bi manje opterećenja značilo veću zaštitu od ozljeda.

"Ne igram košarku razmišljajući o ozljedama. Isto tako se osjećam lošije kad igram manje minuta", poručio je James koji je s 36 godina na leđima odbio tezu da bi smanjenje minutaže moglo zaštititi njegovo tijelo od ozljeda.

Iako je prošle sezone igrao najmanje minuta u karijeri, samo 33.4, svejedno je imao težu ozljedu gležnja zbog koje je propustio 26 utakmica, a ni u doigravanju nije bio pravi pa su Lakersi ispali u prvoj rundi.

James je otkrio da je ozljedu vukao i do ljeta i dobar dio ljetnih priprema uopće nije igrao košarku, već je bio na oporavku.

"Trebalo mi je dosta vremena. Prva dva mjeseca ljeta nisam baš mnogo radio na košarci, što je za mene rijetkost. Imao sam vremena vratiti se kad bi gležanj bude spreman, uvijek sam trenirao, ali ne baš na parketu. Trenirao sam, pomicao granice, gledao mogu li raditi ostale stvari s gležnjem do trenutka kad više nisam osjećao probadajuću bol i fleksibilnost se vratila. Tad sam znao da mogu natrag na teren", kazao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!